Eveniment

Industria fotbalului înregistrează o creştere constantă: Celebrul club de fotbal FC Barcelona va ajunge la vânzări de 1 miliard de euro

Industria fotbalului înregistrează o creştere...

Autor: Alex Ciutacu

21.02.2018, 15:06 1209

Clubul spaniol de fotbal FC Barcelona va ajunge la vânzări de 1 miliard de euro mai repede decât arătau previziunile, în urma unor venituri crescute obţinute din drepturi de difuzare şi vânzare de bilete, a transmis preşedintele clubului, Josep Bartomeu, potrivit Bloomberg.

A treia cea mai mare echipă de fotbal din lume ar putea ajunge la venituri de 900 de milioane de euro până la sfârşitul sezonului, reprezentând o creştere de peste 20% faţă de anul trecut, a transmis Bartomeu. Clubul se apropie de încheierea unui acord de sponsorizare în urma căruia va investi în procesul de renovare a facilităţilor clubului, inclusiv în stadionul echipei.

„Ajungem la vânzări de un miliard de euro până în 2021, iar astea sunt veşti bune pentru club”, a transmis Bartomeu înainte de meciul împotriva clubului Chelsea din cadrul competiţiei Champions League. „Acest lucru ne arată că industria fotbalului este în creştere, ceea ce este bine chiar şi pentru fani”.

Barcelona se situează pe locul 3 în clasamentul anual realizat de Deloitte care cuprinde situaţiile financiare ale cluburilor de fotbal, cu venituri de 648 de milioane de euro obţinute în sezonul 2016-2017, situându-se după rivalii de la Real Madrid şi după Manchester United. Clubul englez a fost pe primul loc în clasamentul Deloitte, cu venituri de 676 de milioane de euro.

Echipa catalană s-a regăsit în mijlocul unei furtuni politice în ultimele luni, încât liderii separatişti din regiune au încercat să proiecteze o separare faţă de restul Spaniei.

„Sponsorii nu sunt îngrijoraţi în legătura cu asta”, a spus Bartomeu. „Grija principală a jucătorilor este aceea de a juca şi de a fi din ce în ce mai competitivi”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO