Inflaţia atinge cote neanticipate în urmă cu câteva luni: plus 1,8% în septembrie şi maxim de 2 ani

12 oct 2017 Autor: Roxana Rosu

„Rata inflaţiei creşte pentru că guvernele Dragnea-Tudose şi Dragnea-Grindeanu au aruncat cu bani peste o economie care deja creştea cu 5% pe an şi cu o rată a şomajului la minim. Aţi pus gaz pe foc.”

Preţurile de consum au crescut în septembrie cu 1,8% faţă de septembrie 2016, a anunţat ieri Institutul Naţional de Statistică. În august, rata medie anuală a inflaţiei a fost de 1,2%, în scădere faţă de 1,4% în iulie. Faţă de de august, în septembrie 2017 avansul a fost de 0,5%. Economiştii cred că avansul inflaţiei va impune o intervenţie mai decisă a BNR. „Rata inflaţiei creşte pentru că guvernele Dragnea-Tudose şi Dragnea-Grindeanu au aruncat cu bani peste o economie care deja creştea cu 5% pe an şi cu o rată a şomajului la minim. Aţi pus gaz pe foc”, a comentat economistul Florin Cîţu.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.10.2017

 
Cuvinte cheie:
inflatie
, cote
, maxim
, crestere
, august
, rata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide