Eveniment

Inflaţia s-a oprit la nivelul din mai, de 5,4%, dar rămâne mult peste ţinta BNR

Inflaţia s-a oprit la nivelul din mai, de 5,4%, dar...

Autor: Iulian Anghel

12.07.2018, 00:03 181

♦ Economiştii cred că, în august, Banca Naţională a României va majora din nou dobânda cheie, pentru că inflaţia va rămâne foarte sus, cel puţin în următoarele două trimestre.

Rata inflaţiei a fost de 5,4% în iunie, neschimbată faţă de luna mai, iar economiştii cred că ea se va plafona de-a lungul verii până spre 5% şi va scădea, în ultima parte a anului, dar va rămâne peste ţinta BNR, lucru ce nu exclude, prin urmare, o nouă majorare de către Banca Naţională a dobânzii-cheie, ajunsă acum la 2,5%.

„Credem că inflaţia a atins deja un maxim în luna mai şi că va începe să scadă din iulie, ajungând la 3,7%, an/an, la sfârşitul anului. Inflaţia va rămâne, astfel, în următoarele trimestre peste obiectivul BNR şi vedem în următoarea şedinţă a Comitetului de Politică Monetară, din august, o bună ocazie de a se majora rata dobânzii de politică monetară”, explică analiştii BCR, într-un raport publicat miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO