Eveniment

Informaticienii, cei mai cautati la Targul "Angajatori de Top"

09.03.2009, 00:00 44

Aproape o treime din locurile de munca disponibile la targul de joburi "Angajatori de Top", adica aproximativ 450 de pozitii, sunt din domeniul IT, printre companiile aflate in cautare de personal numarandu-se Adobe, Oracle, Thales sau ITC Networks, potrivit organizatorilor.
"25-30% din totalul joburilor prezente sunt din domeniul IT, acest lucru se intampla si pentru ca un procent similar este reprezentat in cadrul evenimentului de companii din aceasta zona", explica Ana Giurca, business development manager la firma de consultanta in resurse umane Catalyst Solutions, care organizeaza de doua ori pe an targul "Angajatori de Top".
Anul acesta oferta de locuri de munca va fi de aproximativ 1.500 de pozitii, numar asemanator cu cel de la editia din primavara lui 2007 a targului. Comparativ cu editia din primavara anului trecut, oferta este mai redusa, in conditiile in care atunci numarul locurilor de munca disponibile a fost de aproximativ 2.500. Targul de cariera pentru tinerii profesionisti, "Angajatori de Top", va avea loc in zilele de 20 si 21 martie la Sala Palatului din Capitala.
Cu toate ca anul acesta a fost inregistrata o scadere a numarului de joburi disponibile, sunt inca destul de multe companii care recruteaza substantial in aceasta primavara si vor avea pozitii deschise pe tot parcursul anului.
"Cel mai bine reprezentate domenii raman IT, BPO, FMCG sau retail. Surprinzator, domeniul bancar/servicii financiare este reprezentat destul de bine, anuntandu-si prezenta jucatori precum BRD, BCR, ING Bank, Raiffeisen Bank, Eureko Romania si ING Asigurari de Viata. Acesta este un semn ca pana si intr-unul dintre cele mai afectate domenii sunt in continuare oferte de joburi si companiile mentin in continuare programele de management trainee, dedicate tinerilor cu potential", spune Giurca. 
De asemenea, si-au anuntat prezenta la eveniment si doua companii din domeniul constructiilor si real estate: Group Colas Romania si Impact Developer & Contractor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO