Eveniment

ING va scoate la vanzare divizia de asigurari si pensii private si din Romania

ING va scoate la vanzare divizia de asigurari si pensii private si din Romania

Cornelia Coman

26.10.2009, 23:19 272

Grupul olandez ING va scoate la vanzare companiile de asigurari,pensii private si asset management din Romania, care au peste 2milioane de clienti, in cadrul unei ample operatiuni derestructurare la nivel mondial, care presupune concentrarea pesectorul bancar si vanzarea celorlalte divizii.

ING Asigurari de Viata si ING Fond de Pensii sunt de departe ceimai mari jucatori de pe pietele respective, in care olandezii auinvestit peste 200 mil. euro de-a lungul timpului.

"Companiile de asigurari, pensii private si management alinvestitiilor, inclusiv cele din Romania, vor fi vandute pana in2013, dar modalitatea nu a fost inca decisa. Varianta preferata degrup este IPO (oferta publica initiala de vanzare de actiuni prinlistarea la bursa - n.r.), dar depinde ce oportunitati vor fi, undese va intalni cererea cu oferta", a declarat pentru ZF CorneliaComan, directorul general al ING Asigurari si presedinteleConsiliului de Administratie al ING Pensii. Compania de pensii arepeste 1,6 milioane de clienti, iar cea de asigurari - aproape430.000. Divizia de asset management administreaza doua fonduri cuactive de sub 100 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO