Eveniment

Înscrierea în competiţia pentru cel mai bun antreprenor din România a fost prelungită până la 1 august

Înscrierea în competiţia pentru cel mai bun...

Autor: Claudia Medrega

24.07.2014, 00:00 46

Antreprenorii români beneficiază de prelungirea cu o săptămână a termenului limită pentru înscrierea în competiţia EY Entrepreneur Of The Year România, depunerea aplicaţiilor fiind posibilă până la 1 august, potrivit companiei de audit şi consultanţă EY (Ernst&Young). Competiţia, care se desfăşoară în 60 de ţări, a fost lansată în România la jumătatea lunii mai. Pentru a putea să intre în programul EY Entrepreneur Of The Year - 2014 România un antreprenor trebuie să aibă o afacere care să fie înfiinţată de cel puţin 3 ani, să aibă cifră de afaceri pe cel puţin 2 ani şi să aibă un număr minim de 10 angajaţi (mai puţin pentru categoria Social Entrepreneur Of The Year). Candidatul trebuie să joace un rol activ în afacere şi să deţină o parte semnificativă din capitalul subscris al firmei (minimum 20%). Naţionalitatea română nu condiţionează participarea în competiţie. Important este ca, pe lângă aceste criterii, cea mai mare parte a operaţiunilor afacerii să se desfăşoare în România.

După analiza aplicaţiilor va fi realizată o listă scurtă de 20 de companii care vor intra în cursa finală. Pentru selectarea câştigătorului Entrepreneur Of The Year din România, un juriu independent va examina fiecare aplicaţie pe baza a şase criterii: spiritul antreprenorial, performanţa financiară, direcţia strategică, impactul asupra comunităţii, capacitatea de inovare şi integritatea personală. Vor exista două runde de jurizare, desfăşurate pe datele de 9 şi 23 octombrie, care, conform procedurii, vor avea loc cu uşile închise. Programul Entrepreneur Of The Year a fost demarat de Ernst & Young în 1986, în Statele Unite. În fiecare an, în competiţia din întreaga lume sunt nominalizaţi peste 5.000 de antreprenori. EY Entrepreneur Of The Year s-a desfăşurat în acest an în 145 de oraşe din 60 de ţări, acoperind mai mult de 94% din economia globală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO