Eveniment

Inspectorii au fost ocupaţi: Amenzi de aproape 80.000 de lei date unităţilor de alimentaţie de pe litoral. Atenţie ce mâncaţi la mare!

Inspectorii au fost ocupaţi: Amenzi de aproape 80.000 de...

Autor: Departamentul Corespondenţi

11.07.2017, 13:51 403

Potrivit ANSVSA, în săptămâna 3 - 9 iulie, medicii veterinari din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor delegaţi care activează în Comandamentul Sezon Estival 2017 au controlat unităţile de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.

Astfel, au fost verificate 235 de unităţi localizate în cele şapte zone de interes turistic, respectiv Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Controalele s-au desfăşurat în: 101 restaurante, 5 pizzerii, 22 de unităţi tip fast-food, 6 braserii, 10 unităţi tip bufet, 8 baruri, 7 cantine din tabere şcolare, 1 pensiune, 54 de magazine alimentare, 4 cofetării/patiserii, 8 laboratoare cofetărie patiserie, 2 rulote, 4 unităţi comercializare produse congelate, 1 depozit alimentar, 1 tonetă de îngheţată şi o autoutilitară.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, neanunţarea de către operatorul economic a începerii activităţi supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, depăşirea capacităţii de depozitare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 77.600 de lei.

A fost emisă o ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru o pizzerie.

De asemenea, o sesizare primită la call center-ul ANSVSA a fost transmisă spre verificare inspectorilor aflaţi pe litoral. Pentru deficienţele constatate, unitatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

De asemenea, la solicitarea CJPC Constanţa, o echipă de inspectori sanitari veterinari s-a deplasat la două unităţi din Constanţa unde au dat o sancţiune contravenţională în valoare de 4.000 de lei şi au retras de la comercializare 269 de kilograme de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.

În săptămâna 3 - 9 iulie, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 317 kilograme de produse alimentare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO