Eveniment

Instituţiile din subordinea PMB, mobilizate în urma avertizărilor de ploi şi vijelii în Capitală

Instituţiile din subordinea PMB, mobilizate în urma...

Autor: Departamentul Social

06.10.2017, 18:34 107

Astfel, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat operatorilor de salubrizare să fie pregătiţi pentru a interveni în toate sectoarele din Bucureşti, în degajarea rigolelor şi a gurilor de scurgere, îndepărtând acumulările necontrolate de deşeuri.

„Reprezentanţii ApaNova vor avea echipe operative în teren, astfel încât să poată interveni cât mai rapid pentru eliminarea acumulărilor de apa, numărul de echipaje urmând a fi suplimentat în cazul în care este necesar. De asemenea, dispeceratul ApaNova este în contact permanent cu dispeceratul Administraţiei Naţionale Apele Române pentru a monitoriza nivelul apei în colectorul casetat, iar în cazul în care volumul de precipitaţii acumulat va impune acest lucru, se va redeschide Canalul de Legătură al Casetei cu răul Dâmboviţa, pentru a permite tranzitarea unui debit cât mai mare de apă”, conform PMB.

RATB are echipe pregătite să intervină în cazul în care se vor înregistra acumulări de apă la nivelul refugiilor sau al staţiilor sau copaci căzuţi pe liniile de contact, conform sursei citate.

„De asemenea, echipele de intervenţie ale Administraţiei Străzilor se vor afla în teren pentru a repune în funcţiune, în cel mai scurt timp, eventualele semafoare defecte, dar şi pentru a verifica starea semafoarelor, din punctul de vedere al siguranţei. Echipele Luxten şi Enel vor fi pregătite să intervină în cazul producerii unor defecţiuni la sistemul de iluminat public şi la nivelul sistemului de alimentare cu energie electrică al Capitalei, iar RATB va avea în atenţie reţeaua aeriană a transportului electric – tramvaie şi troleibuze”, precizează Municipalitatea.

Reprezentanţii ALPAB şi ai ADP-urilor de sector vor interveni astfel încât copacii afectaţi de vânt din parcurile sau aliniamentele stradale pe care le administrează să nu reprezinte un pericol pentru bucureşteni, conform Primăriei.

De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Locale vor lua legătura cu toţi deţinătorii de structuri publicitare pentru că aceştia să securizeze corespunzător panourile, astfel încât acestea să nu reprezinte un pericol pentru trecători. Poliţiştii locali vor solicita, de asemenea, tuturor deţinătorilor de utilităţi să ia măsuri pentru că semnalizarea lucrărilor aflate în execuţie să fie întreţinută corespunzător.

Totodată, dispeceratele RADET şi echipele de intervenţie vor funcţiona în regim permanent, pentru soluţionarea oricăror probleme apărute în teren. Pentru informaţii suplimentare, bucureştenii au la dispoziţie numerele de telefon: TELVERDE-0800.800.868.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, două avertizări meteo de ploi şi ninsori pentru acest sfârşit de săptămână. Cele mai afectate judeţe sunt cele din sud şi sud-est, iar la munte ninsoarea va fi viscolită. Şi în Capitală vor fi ploi abundente.

Avertizarea cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă la ora 9.00 şi este valabilă până duminică la ora 15.00. Sunt vizate judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov şi Municipiul Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Galaţi şi Vrancea, unde ploile vor fi temporar abundente şi se vor cumula cantităţi de apă importante, în general între 40 şi 60 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.

Pentru aceeaşi perioadă este valabilă o avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol pentru Carpaţii Meridionali şi de Curbură, în special la peste 1600 m altitudine, unde ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zăpadă şi, mai ales pe creste, va fi viscol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO