Eveniment

Internetul a adus oamenii la vot. Prezenţă uriaşă, record în ultimii 15 ani

Internetul a adus oamenii la vot. Prezenţă uriaşă,...
17.11.2014, 00:08 2708

Mobilizarea masivă pe internet a adus ieri la vot  11,5 milioane de români, cu două milioane mai mulţi decât în turul întâi. Mobilizarea a apărut ca protest împotriva neputinţei gu­vernului de a organiza în mod cores­punzător secţiile de vot din străinătate pentru a permite accesul zecilor de mii de români care au fost nevoiţi să îndure cozi şi de peste 10 ore.

Din informaţiile disponibile aseară ca urmare a exit-poll-urilor, majoritatea celor care au venit la vot ieri şi nu au fost prezenţi în turul I au votat cu Klaus Iohannis, de vreme ce acesta a pornit de la 30% din voturi în turul I, iar contracandidatul său Victor Ponta de la 40%.

Iohannis a depăşit astfel han­dicapul din turul I al celor un milion de voturi dintre el şi Victor Ponta.

Conform site-ul Facebrands, care contorizează evoluţia paginilor oficiale de Facebook, peste 56.000 de persoane au dat sâmbătă „like“ paginii de Face­book a lui Klaus Iohannis. Comparativ, pagina de Facebook a lui Victor Ponta a crescut sâmbătă cu numai 5.600 de like-uri. Ieri internetul a explodat, Iohannis primind peste 110.000 de like-uri pe pagina de Facebook (ajungând la un total de 772.000 de like-uri), de 4 ori mai mult decât cele 27.000 de like-uri primite de pagina lui Ponta (care ajunsese aseară la 714.000 de like-uri, adică de fani).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO