Eveniment

Într-o ţară crăpată, sectorul românesc al construcţiilor are cea mai severă scădere din UE în aprilie

Într-o ţară crăpată, sectorul românesc al...

Autor: Mediafax

21.06.2017, 00:00 238

România a înregistrat cele mai drastice scăderi ale indicatorilor din sectorul de construcţii dintre statele membre ale UE în aprilie 2017 comparativ cu luna precedentă şi cu aceeaşi lună a anului trecut, potrivit unui raport al Eurostat.

În luna aprilie 2017 comparativ cu luna martie, creşterea de 0,3% înnregistrată în sectorul construcţiilor din zona euro se datorează sectorului construcţiilor de clădiri, care a crescut cu 0,7%, în timp ce lucrările de infrastructură au scăzut cu 1,5%. În UE, nivelul stabil al producţiei în construcţii se datorează sectorului de construcţii de clădiri, care a crescut cu 0,2%, în timp ce lucrările de infrastructură au scăzut cu 1%.

Cele mai mari creşteri în producţia de construcţii au fost înregistrate în Slovenia (27,8%), Ungaria (22%) şi Suedia (19,8%), iar cele mai mari scăderi au fost raportate în România (18,4%), Italia (4,6%) şi Marea Britanie (3,4%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO