Eveniment

Întreprinderile sociale pot lua 50.000-100.000 de euro de la UE

Întreprinderile sociale pot lua 50.000-100.000 de euro...

Autor: Iulian Anghel

26.07.2016, 00:04 869

Companiile care prin activitatea lor contribuie la rezolvarea unor probleme sociale sau ale unei comunităţi (aşa-nu­mitele întreprinderi sociale) pot primi un sprijin financiar între 50.000 şi 100.000 euro din fonduri europene.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat ieri în consultare publică o linie de finanţare denumită „Solidar“, cu o alocare de 20 milioane de euro din Programul Operaţional Capital Uman (POCU).

Schema poate sprijini  200 de întreprinderi de economie socială care au nevoie de formare, consiliere, dezvoltarea capacităţii, adaptarea locurilor de muncă pentru persoane cu dizabilităţi, transfer de know-how, parteneriate.

În România, ponderea angajaţilor în sectorul economiei sociale este de 1,7%, media la nivelul Uniunii Europene fiind de 6,5%, potrivit dateor MFE.

„Întreprinderile din sectorul economiei sociale întâmpină chiar mai multe probleme decât întreprinderile tradiţionale în a găsi finanţare, publică sau privată. Fondurile europene sunt o soluţie, aşa că fructificăm oportunitatea şi lansăm acest mecanism de finanţare. Vestea bună este că nu este singurul, ci primul dintr-o serie de apeluri dedicate economiei sociale“, a explicat Cristian Ghinea, ministrul fon­durilor europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO