Eveniment

InvestRomania lansează astăzi Ghidul Exportatorului Român în premieră live pe Facebook. Urmăriţi AICI înregistrarea transmisiunii

InvestRomania lansează astăzi Ghidul Exportatorului...

Autor: Ştefan Stan

22.09.2016, 17:14 272

InvestRomania lansează astăzi, începând cu 17:30, în cadrul unei sesiuni de Facebook Live, Ghidul Exportatorului Român. Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania va prezenta proiectul şi va răspunde întrebărilor pe pagina de Facebook a instituţiei (@investro), potrivit unui anunţ al instituţiei. Este prima oară când un astfel de proiect este prezentat live prin Facebook. 

Urmăriţi AICI  înregistrarea

Ghidul Exportatorului Român este un instrument ce vine în completarea Strategiei naţionale de export 2014-2020 şi are scopul de a pune laolaltă informaţiile despre potenţialul de export al României şi cele solicitate des de exportatorii români precum si modalităţi de a iniţia procesul de export.

“Povestea fiecărui exportator este diferită. Unele firme exportă deja şi o fac foarte bine, au succes pe pieţele globale şi au reuşit să pătrundă pe toate continentele cu diverse produse. Unele reuşesc să facă afaceri în peste 50 de state, cu sute de categorii de produse, iar altele sunt în faza în care explorează posibilitatea de a se extinde în afara graniţelor ţării. Acest ghid al exportatorului intenţionează să ajute atât firmele care sunt în pragul globalizării, cât şi pe cele care deja au ieşit în afara României şi caută în continuare noi destinaţii pentru a beneficia de avantajele pe care le oferă o piaţă mai mare de desfacere“ a declarat Manuel Costescu, Secretar de Stat, InvestRomania.

Ghidul Exportatorului Român este structurat pe şase capitole, precum: “Situaţia macroeconomică”, “Evoluţia Exporturilor României”, “Analiza structurală a exporturilor”, “Analiza firmelor exportatoare”, ultimele două constând în paşii pentru procedurile de export şi studiile de caz privind destinaţiile de export, acestea împărţite, la rândul lor, într-o serie de subsecţiuni.

Ghidul va fi lansat spre consultare timp de o lună şi va fi completat cu alte informaţii relevante primite atât de la exportatori, asociaţii cât şi de la reţeaua de ataşaţi comerciali, astfel încât toate părţile implicate în procesul de export să-şi spună punctul de vedere şi să existe un cadru informaţional cât mai extins. O variantă finală a ghidului va fi disponibilă în luna octombrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO