Eveniment

Iohannis a semnat decretul de încheiere a raporturilor de serviciu pentru chestorul Ioan Aron

Iohannis a semnat decretul de încheiere a raporturilor...

Autor: Ana Maria Lazăr

04.03.2016, 17:10 8726

Raporturile de serviciu ale chestorului Ioan Aron cu Ministerul de Interne vor înceta în 15 martie, potrivit unui comunicat de presă emis de Administraţia Prezidenţială. Şeful Inspectoratului de Poliţie Braşov, chestorul Ioan Aron, şi-a înaintat în februarie raportul de pensionare după ce a revenit din concediul de odihnă în care plecase imediat după ce poliţistul Marian Godină a publicat mai multe postări critice la adresa lui.

De asemenea, preşedintele a semnat un decret privind încetarea raporturilor de serviciu cu MAI a chestorilor Florentin Robescu şi Gheorghe Popa, din 10 martie. Robescu urmează să fie chemat în boxa martorilor în dosarul în care sunt judecaţi cei care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Crimă Organizată Alba.

Chestorul Gheorghe Popa, demis în 2008 de la conducerea Poliţiei Române, în urma scandalului privind achiziţia unor maşini pentru IGPR, a fost numit în mai 2013 adjunct al şefului Poliţiei.

Iohannis a semnat şi decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale chestorului de poliţie Liviu-Cătălin Butunoi-Radu cu MAI, din 14 martie. În ianuarie 2015 Iohannis a semnat un decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliţie comisarului şef de poliţie Liviu-Cătălin Butunoi-Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO