Eveniment

Iohannis: Atrag atenţia PSD să nu negocieze vreun fel de autonomie pe criterii etnice

Iohannis: Atrag atenţia PSD să nu negocieze vreun fel...

Autor: Dana Stanila

20.06.2017, 21:46 1081

Şeful statului a admis că astfel de negocieri sunt normale, însă a atenţia PSD să nu introducă în ”pachetul de negociere” chestiuni care ”nu trebuie negociate. Iohannis a subliniat că, deşi se află în vizită oficială la Berlin, ştie ceea ce se întâmplă în ţară.

”Este natural să existe astfel de negocieri şi chiar dacă sunt în aceste zile in Berlin am fost în permanenţă informat, şi nu e cazul să apară impresia că nu ştiu ce se petrece în ţară. Aceste negocieri în principiu sunt normale. Însă dacă aţi adus vorba de negocieri ştiu că unele au început, pe urmă au intrat în sincope. Vreau şi pe această cale să solicit PSD-ului să-şi rezolve problema pe care singur a creat-o. Dar, în acelaşi timp, atrag atenţia PSD-ului să nu introducă în pachetul de negociere chestiuni care nu trebuie negociate. De exemplu, mă gândesc că nu trebuie să se negocieze cu această ocazie vreun fel de autonomie pe criterii etnice. Sunt chestiuni care în România nu sunt dorite, sunt chestiuni care nu trebuie negociate sub presiunea unei situaţii deosebite”, a declarat Iohannis.

UDMR nu va vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, a anunţat marţi senatorul Tanczos Barna, care a precizat că atâta timp cât toate negocierile au picat cu PSD, UDMR nu are de ce să intre în ”cearta internă” a social democraţilor. Proiectul de lege privind declararea zilei de 15 martie ca "Zi a comunităţii maghiare" a fost retras marţi de pe ordinea de zi a plenului Senatului, în urma deciziei Biroului Permanent a Camerei superioare.

Un alt proiect de lege aparţinând UDMR care a fost retras marţi de pe ordinea de zi a plenului Senatului, actul normativ urmând să reglementeze finanţarea din fonduri publice a învăţământului superior confesional particular.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO