Eveniment

Iohannis la Berlin: Ce vrea România de la Germania

Klaus Iohannis. Foto: Hepta

Klaus Iohannis. Foto: Hepta

Autor: Iulian Anghel

27.02.2015, 00:07 649

Intenţia preşedintelui Klaus Iohannis de a face din Germania un aliat economic şi mai puternic al Ro­mâniei a fost întărită ieri de prezenţa sa la Berlin unde şeful statului a subliniat că, pentru Bucureşti, relaţiile econo­mice şi politice cu germanii sunt „de o importanţă strategică“.

Întreprinderile germane fac afa­ceri aici de 20 miliarde de euro şi pro­fi­turi anuale de un miliard de euro, in­sufi­cient însă pentru ca Angela Merkel, can­celarul Germaniei, să pro­mită ieri României intrarea în zona Schengen.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu pre­şedintele german Joachim Gauck şi cu cancelarul Angela Merkel. Merkel şi Iohannis au susţinut o conferinţă de presă comună, lucru care nu i se întâmplă foarte des puternicului can­celar. Faptul că vorbesc aceeaşi limbă, că se cunosc de multă vreme poate facilita însă o bună înţelegere între ei.

„Relaţiile de cooperare cu Ger­mania au pentru noi o importanţă strategică, aprofundarea acestei cooperări şi a dialogului cu Berlinul. Contăm pe sprijinul german pentru integrarea reală şi în profunzime a României în nucleul european“, a spus Iohannis înaintea întâlnirii cu Merkel.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO