Eveniment

Iohannis şi Tudose, la Craiova pentru lansarea producţiei unui nou model Ford

Iohannis şi Tudose, la Craiova pentru lansarea...

Autor: Ionut Jifcu, Mediafax

12.10.2017, 10:23 134

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Mihai Tudose au ajuns la Ford Craiova şi participă la lansarea producţiei pentru cel mai nou model al companiei.

Iohannis şi Tudose participă la lansarea noului model Ford EcoSport.

Producţia acestui model a generat 1.000 de noi locuri de muncă, la fabrica din Craiova, în urma unei investiţii de 200 de milioane de euro.

În septembrie, premierul Mihai Tudose declara, în timpul unei întâlniri cu reprezentanţii Ford, că România este ”un mediu favorabil pentru creşterea investiţiilor”, iar dezvoltarea fabricii Ford de la Craiova confirmă acest lucru.

Potrivit unui comunicat de presă remis atunci MEDIAFAX, vicepreşedintele Ford, Andrew McCall, a discutat despre stadiul implementării investiţiei Ford de la Craiova, inclusiv despre crearea celor aproape 1700 de noi locuri de muncă. La rândul său, prim-ministrul Mihai Tudose a subliniat importanţa industriei auto pentru economia românească, atât din perspectiva ponderii sale în dezvoltarea PIB, cât şi din socială, prin crearea de noi locuri de muncă atât în mod direct, cât şi prin efectul de angrenare economică.

Din momentul preluării uzinei din Craiova, în 2008, Ford a investit peste un miliard de euro în facilităţile de producţie din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO