Eveniment

Ion Ţiriac: Casa în care stau, am cumpărat-o în urmă cu 15 ani. La RAAPPS plătesc chirie (de 26.897 euro/lună - n.red) pentru teren, o cameră la parter şi una la subsol

Ion Ţiriac: Casa în care stau, am cumpărat-o în urmă cu 15 ani. La RAAPPS plătesc chirie (de 26.897 euro - n.red) pentru teren, o cameră la parter şi una la subsol

Autor: Cristian Hostiuc

16.01.2013, 19:00 9665

Omul de afaceri Ion Ţiriac spune că nu stă într-o casă de la RAPPS, iar chiria pe care o plăteşte către stat se referă doar strict la o cameră de la parter şi una de la subsol, plus terenul aferent locaţiei.

"Casa în care stau a fost cumpărată acum 15 ani de la proprietar, care a revendicat-o de la stat. În locaţie, o cameră la parter şi la subsol, statul a demonstrat că nu i-a aparţinut proprietarului şi de aceea eu plătesc chirie. De asemenea, plătesc chiria pe care a stabilit-o domnul Tăriceanu când a dat legea pentru o parte din teren unde se află casa şi care este al statului", a menţionat Ion Ţiriac.

 

Când s-a schimbat legea, pe vremea lui Tăriceanu, eu am plătit chiria aşa cum mi s-a cerut, nu am negociat nimc, a precizat el. "Acum pot să-i întreb şi eu ce au făcut cu banii pe care i-am plătit eu chirie".

 

Guvernul Ponta a publicat miercuri după-amiază lista tuturor chiriaşilor de la RAPPS. Lista conţine numele celor care stau în casele statului, îndreptăţiţi şi neîndreptăţiţi, suprafaţa utilă deţinută şi chiria pe care o plătesc. La poziţia a noua, în dreptul lui Ion Ţiriac scrie "imobil parţial, în administrarea RAPPS, cu cinci camere, suprafaţă utilă 214,56 mp şi o chirie de 26.897,09 euro".

 

Suma plătită de omul de afaceri este, de departe, cea mai mare sumă plătită dintre toţi cei care se află pe lista RAPPS. În funcţie de numărul de camere şi suprafaţă, chiriile variază între câteva mii de euro şi câteva sute de lei. Spre exemplu, Mircea Geoană plăteşte o chirie de 3.195 de euro pe lună pentru un imobil cu 8 camere în suprafaţă de 246,24 mp. Cristian Colţeanu, fost ambasador în Italia şi fost secretar de stat la MAE, plăteşte pentru un apartament cu trei camere plus o cameră de serviciu în suprafaţă de 106,68 mp 383,32 euro plus 32,76 lei. Adrian Severin, europarlamentar plăteşte pentru patru camere plus o cameră de serviciu în suprafaţă de 192,74 mp 790,35 euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO