Eveniment

Isărescu s-a răzgândit? ”Mandatul meu va expira în 2019. După 70 de ani ar trebui să mă retrag, dar Parlamentul va decide”

Isărescu s-a răzgândit? ”Mandatul meu va expira în...

Autor: Dan Straut

09.05.2018, 13:21 1110

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) a declarat miercuri că mandatul său va expira în 2019 şi în acelaşi timp va fi împlinit 70 de ani, astfel că - la fel ca în profesorat - ar trebui să se retragă, dar „Parlamentul va decide”.

Solicitat de jurnalişti să clarifice dacă într-adevăr se va retrage din funcţia de guvernator, Mugur Isărescu a subliniat din nou că „această temă nu este, acum, de actualitate”, însă a menţionat că împlineşte 70 de ani, iar „la 70 de ani un profesor universitar nu mai poate să profeseze”.

„Oricum, toamna viitoare expiră mandatul; împlinesc 70 de ani şi e ca în profesorat, după 70 de ani nu se mai poate. Parlamentul, în înţelepciunea lui, va decide”, a spus guvernatorul BNR.

Mugur Isărescu, născut la 1 august 1949 în Drăgăşani (judeţul Vâlcea), este unul dintre cei mai longevivi guvernatori de bancă centrală din lume, el conducând BNR din 1990.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO