Eveniment

Israelul a atacat zeci de ţinte din Fâşia Gaza după un bombardament efectuat de militanţi

Israelul a atacat zeci de ţinte din Fâşia Gaza după...

Autor: Mircea Olteanu

20.06.2018, 08:41 1469

Aviaţia israeliană a atacat 25 de ţinte militare din Fâşia Gaza după ce militanţii din regiunea palestiniană a lansat zeci de proiectile spre teritoriul Israelului, însă până în acest moment nu au fost semnalate victime în urma schimbului de focuri din cursul nopţii de marţi spre miercuri.

Trei rachete lansate din Fâşia Gaza au căzut pe teritoriul unor comunităţi israeliene aflate în apropierea regiunii palestiniene, iar alte zece au căzut în zone nelocuite, a anunţat miercuri Consiliul Regional Eshkol.

Alte şapte proiectile au fost interceptate de sistemul antiaerian Iron Dome.

În replică la bombardamentul palestinian, autorităţile militare de la Tel Aviv au anunţat că aviaţia israeliană a atacat 25 de ţinte militare ale Hamas.

Până în acest moment nu au fost semnalate victime, însă Consiliul Regional Eshkol a anunţat că mai multe clădiri au fost avariate.

Israelul considera organizaţia islamistă Hamas drept responsabilă pentru toate activităţile de tip terorist din Fâşia Gaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO