Eveniment

Italia a declarat stare de urgenţă, în urma cutremurelor

Italia a declarat stare de urgenţă, în urma cutremurelor

Autor: Olimpia Nicolae

26.08.2016, 15:25 1625

Premierul Italiei, Matteo Renzi, va aloca 50 de milioane de euro pentru reconstruirea clădirilor dărâmate.

În urma cutremurelor, cel puţin 268 de persoane au murit şi 400 au fost rănite. Echipele de salvare continuă să caute supravieţuitori sub dărâmături. Cu toate acestea, sute de replici ale cutremurului au împiedicat eforturile celor aproximativ 5.000 de salvatori.

"Şansele pentru descoperirea unor persoane vii aflate sub dărâmături sunt destul de slabe", a declarat Lorenzo Botti, un oficial al Departamentului Pompierilor.

Un alt cutremur cu magnitudinea de 4.7 grade pe scara Richter a lovit Italia vineri dimineaţa.

Matteo Renzi a emis anularea taxelor pentru localnicii afectaţi de cutremure şi a anunţat o nouă iniţiativă, "Case italiene", pentru a stopa criticile în privinţa cauzelor prăbuşirii a sute de clădiri, inclusiv a unora care fuseseră consolidate recent. În acelaşi timp, acesta a declarat că este "absurd" să crezi că Guvernul italian ar putea construi clădiri care să reziste pe deplin în faţa cutremurelor.

Autorităţile italiene au declanşat o anchetă privind omor multiplu din culpă şi neglijenţă, în urma prăbuşirii a sute de clădiri ca efect al cutremurelor produse miercuri în centrul Italiei.

Procuratura orăşelului Rieti, situat în regiunea Lazio, investighează ipoteza neglijenţei în serviciu care a avut ca efect decese multiple în zonele Amatrice şi Accumoli.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO