Eveniment

Jobul de vis de la NASA: Agenţia Spaţială angajează o persoană care să prevină un eventual atac extraterestru, pe un salariu colosal: 187.000 de dolari pe an

Jobul de vis de la NASA: Agenţia Spaţială angajează o...

Autor: Dragoş Dinu

06.08.2017, 08:00 1266

NASA este gata să plătească până la 187.000 de dolari pe an pentru un post de "Planetary protection officer", adică un agent care să se ocupe de protecţia planetară, care să prevină contaminarea Pământului de către fiinţe extraterestre, entităţi care ar putea încerca să ne exploateze, potrivit Business Insider.

Guvernul american este gata să suplimenteze cu încă un post de ofiţer al protecţiei planetare, ceea ce înseamnă că americanii de la NASA iau în serios posibilitatea unui atac extraterestru. Ofiţerul are în slujbă siguranţa mondială, dar şi protecţia altor planete cunoscute nouă, printre care şi satelitul nostru narural, Luna. Americanii muncesc din greu pentru a asigura siguranţa Terrei.

În lume există doar două astfel de slujbe cu normă întreagă: una la NASA şi încă unul la Agenţia Spaţială Europeană, multe agenţii spaţiale, deseori, preferând să angajeze astfel de oameni part-time.

"Acest nou anunţ de locuri de muncă este rezultatul relocării poziţiei pe care o deţin în prezent la Biroul de Securitate şi Asigurare a Misiunii, care este o autoritate tehnică independentă din cadrul NASA", a declarant Catharine Conley, singurul ofiţer planetar de la NASA pentru Business Insider.

Catharine Conley nu a precizat, însă, dacă vrea să îşi depună din nou candidatura pentru această funcţie, care poate fi prelungită până la cinci ani.

Primul astfel de job a fost înfiinţat în anul 1967, după ce a fost semnat Tratatul Spaţial, amendament care viza prevenirea răspândirii microbilor extratereştii pe Pământ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO