Eveniment

Jucării periculoase: pot sufoca, intoxica sau răni copiii. VIDEO

Jucării periculoase: pot sufoca, intoxica sau răni...
15.12.2017, 11:11 159

Paul Anghel, Director General al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, trage un semnal de alarmă în legătură cu faptul că pe piaţă sunt multe jucării neconforme, mare parte fiind de-a dreptul periculoase. Folosirea acestor jucării prezintă risc de sufocare, intoxicare sau rănire.

„Luna decembrie este luna în care noi, părinţii, achiziţionăm pentru copiii noştri cadouri, jucării. O parte dintre ele se regăsesc şi pe site-ul RAPEX, sistemul de alertă rapidă pentru jucării neconforme”, explică Paul Anghel.

Ce tipuri de jucării ar trebui să evităm? „Jucării care sunt umplute cu soluţii despre care nu ştim ce compoziţie au. Sau slime-uri care sunt foarte la modă pentru copiii noştri, dar despre care s-a constat că pot conţine anumite metale grele”, explică Paul Anghel. Ca regulă generală, jucăriile care au un miros ciudat au în compoziţie materiale chimice periculoase.

Tot el adaugă că este recomandat oricui cumpără jucării să se gândească la vârsta copilului pentru care cumpără respectivele cadouri.

„Există jucării care au elastice, cordoane, care pot sugruma copilul, îl pot ştrangula”, atenţionează Directorul General al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO