Eveniment

Judeţele unde se află cei mai mulţi întreprinzători debutanţi

Judeţele unde se află cei mai mulţi întreprinzători...
10.09.2016, 19:03 286

CEC Bank şi Banca Transilvania au fost selectate de către Ministerul Economiei ca partenere în imple­mentarea programului pentru stimu­larea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către între­prinzătorii debutanţi în afaceri şi Programului START 2016.

De la debutul programului în urmă cu cinci ani, numărul de firme de tip SRL-D a ajuns în iulie la 32.550, cele mai multe fiind înfiinţate în Bucureşti (4.424) şi Cluj (3.810), potrivit celor mai recente date ale Registrul Comerţului. Pe locul trei se află judeţul Timiş, cu 2.017 firme. Aceste trei regiuni au fost în fruntea clasamentului în fiecare an începând cu 2011, atunci când proiectul SRL-D a debutat.

În comparaţie cu anul trecut, posibilitatea implementării în parteneriat cu instituţii de credit a programelor dedicate start-up-urilor şi debutanţilor în afaceri conduce la timpi suplimentari de efectuare a cheltuielilor de către beneficiari, măsura, fiind totodată, menită să încurajeze creditarea întreprinderilor aflate la început de drum.

O altă noutate faţă de anii precedenţi este posibilitatea acordată de instituţiile de credit partenere de a oferi aplicanţilor care solicită această facilitate un credit punte pentru componenta de fond nerambursabil şi TVA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO