Eveniment

Kim Jong-Un: SUA nu vor fi niciodată capabile să înceapă un război împotriva Coreei de Nord. "Butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu"

Kim Jong-Un: SUA nu vor fi niciodată capabile să...

Autor: Marian Avram, Mediafax

01.01.2018, 03:42 727

Liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-un, a declarat, luni, că Statele Unite nu vor fi niciodată capabile să înceapă un război împotriva Coreei de Nord, din moment ce armele nucleare nord-coreene pot atinge întreg teritoriul SUA, relatează agenţiile Reuters şi Yonhap.

”Întreg teritoriul Statelor Unite se află acum sub raza de acţiune a armelor noastre nucleare, iar butonul nuclear se află în permanenţă pe biroul meu. Aceasta este realitatea, nu o ameninţare”, a declarat liderul regimului de la Phenian, în cadrul discursului rostit cu ocazia trecerii în noul an.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au amplificat după o serie de teste balistice şi nucleare nord-coreene şi a unor exerciţii militare efectuate de SUA, Coreea de Sud şi Japonia.

Atât regimul Kim Jong-Un, cât şi preşedintele SUA, Donald Trump, s-au ameninţat reciproc cu distrugerea. "În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigaşă de a ameninţa SUA, vom distruge total Coreea de Nord", a afirmat Donald Trump în discursul rostit la Adunarea Generală ONU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO