Eveniment

Klaus Iohannis: Doresc pentru România o terminare urgentă a crizei şi revenirea la normalitate

Klaus Iohannis: Doresc pentru România o terminare...

Autor: Dana Stanila

20.06.2017, 21:28 58

Preşedintele a mai afirmat că România trebuie să reintre într-o zonă de stabilitate, însă a subliniat că, într-o democraţie parlamentară, ”viabilitatea unei majorităţi se testează prin vot”.

”Eu vreau să se rezolve criza în aşa fel încât să terminăm repede, să reintrăm într-o zonă de stabilitate şi să facem tot ce trebuie să afcem ca să ducem România înainte. (...) Situaţia economică foarte bună a României, faptul că suntem văzuţi ca şi parteneri serioşi, de încredere şi toate aceste lucruri în niciun caz nu trebuie să le punem sub semnul întrebării sau să dăm impresia că din cauza unor dispute în interiorul partidului majoritar România intră într-o instabilitate. Ceea ce doresc eu pentru România este o terminare urgentă a crizei şi reluarea normalităţii. Într-o democraţie parlamentară, aşa cum este România, viabilitatea unei majorităţi se testează prin vot. Asta vom urmări mâine”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Întrebat dacă un partid care la şase luni de la preluarea guvernării încearcă să dea jos propriul guvern poate să asigure o guvernare stabilă, preşedintele a replicat spunând că este”o întrebare la care fiecare român va trebui să dea singur un răspuns şi să-l ţină minte”.

Şeful statului a mai precizat că atunci când va desemna un nou premier va ţine cont de criteriile de integritate, menţionând că România are nevoie de un guvern stabil.

”Premier în România, nominalizat de mine poate să fie numai o persoană integră şi nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care cred că vă amintiţi încă din toamna anului trecut că le tot enunţ. România are nevoie de un guvern stabil, are nevoie de un premier integru”, a mai spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO