Eveniment

La nici un an după ce au devenit cel mai mare acţionar al Uber, japonezii de la Softbank vor să se retragă de pe două continente

La nici un an după ce au devenit cel mai mare acţionar...

Autor: Alexandra Cepăreanu

27.01.2018, 20:13 1690

Uber ar putea să se retragă din anumite pieţe internaţionale, inclusiv  15 oraşe africane, deoarece Rajeev Misra, directorul SoftBank crede că are o şansă mai mare de succes şi profitabilitate dacă se concentrează doar pe pieţele de bază, relatează Quartz.

Gigantul tehnic japonez, SoftBank a investit 8 miliarde de dolari în compania Uber, ceea ce îl face să fie principalul acţionar, deţinând o participaţie de 15% din companie.

Uber declara că speră că investiţia va permite companiei să „se dubleze” în ceea ce priveşte furnizarea serviciului său „mai multor persoane în mai multe locuri din întreaga lume”, într-o declaraţie către Financial Times.

Acest lucru pare să fie în contradicţie cu viziunea principalului acţionar, deoarece directorul SoftBank crede că Uber are o şansă mai mare de succes şi profitabilitate dacă se concentrează pe pieţele de bază şi anume SUA, Europa, America Latină şi Australia.

SoftBank deţine un număr de acţiuni semnificative în unele dintre cele mai mari companii din lume, printre care se numără Ola din India şi Didi din China, care sunt rivalii companiei Uber.

De la lansarea sa pe prima piaţă din Africa în 2013, Uber s-a extins rapid şi operează în opt ţări, inclusiv Africa de Sud, Kenya, Nigeria, Tanzania, Ugaanda, Ghana, Egipt şi Maroc. Extinderea a avut loc în ciuda opoziţiei care venea din partea concurenţilor, cum ar fi Safaricomăs Little Ride din Nairobi, Kenya.

Uber nu a răspuns la întrebările publicaţiei Quartz în legătură cu retragerea de pe piaţa din Africa.

În cei patru ani petrecuţi în Africa, Uber a înregistrat progrese semnificative, Egiptul fiind una dintre pieţele cu cea mai rapidă creştere la nivel mondial, iar în octombrie 2017, aplicaţia UberEATS a fost descărcată de mai mult de o jumătate de milion de ori în Africa de Sud, care este cea mai mare piaţă a companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO