Eveniment

Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA: sumele date mita sunt de 431 mil. euro

Laura Codruţa Kovesi, şeful DNA: sumele date mita sunt...
25.02.2016, 11:29 6918
Laura Codruţa Kovesi, şeful Direcţiei Naţionale Anticorupţie a afirmat astăzi la prezentarea bilanţului cele mai temute instituţii din România că sumele date mită în dosarele trimise în judecată sunt de 431 mil. euro.
 
Ea a mai spus că sunt instituţii publice unde corupţia creşte în fiecare an. De asemenea, infractorii beneficiază de complicitatea autorităţilor.
 
Tocmai din acest motiv, conducererea DNA cere ca eliberarea condiţionată să se poată face doar dacă prejudiciul a fost recuperat în dosar.

"Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este reperul de jurisprudenţă în funcţie de care ne orientăm practica. Unii sunt eliberaţi condiţionat fără a recupera prejudiciul sau folosind tertipuri administrative. Deşi dispoziţiile codului penal care au intrat în vigoare de 2 ani prevăd că liberarea condiţionată poate fi acordată numai dacă s-a recuperat prejudiciul, practica judiciară este neunitară. Am solicitat promovarea unui recurs în interesul legii pentru ca Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să decidă", a mai declarat Laura Codruţa Kovesi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO