Eveniment

Lăzăroiu despre reducerea CAS: Nu am discutat-o cu FMI, dar Guvernul ia în calcul această posibilitate

Lăzăroiu despre reducerea CAS: Nu am discutat-o cu FMI, dar Guvernul ia în calcul această posibilitate
27.07.2011, 11:28 372

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat miercuri, dupăîntâlnirea cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), cădeşi subiectul nu a fost discutat cu oficialii din delegaţie, esteîn atenţia Guvernului, dar nu se ştie când va fi luată decizia.

Sebastian Lăzăroiu a precizat că reducerea CAS nu a fost peagenda discuţiilor cu reprezentanţii FMI, dar Guvernul ia în calculaceastă posibilitate.

"Eu am mai spus asta, o să rămânem prudenţi. E un lucru care eluat în calcul, e luat în discuţie, dar când se va face nu ştimîncă", a mai spus ministrul Muncii.

În 22 iunie, Sebastian Lăzăroiu declara că problema reduceriicontribuţiilor la asigurările sociale ar trebui tratată cu prudenţăîn acest an.

"Trebuie să ne menţinem prudenţi şi anul acesta. (...) Eu suntoptimist pentru că a crescut numărul de contracte, dar trebuie săvedem şi încasări la buget. (...) În opinia mea, contextul nu estefavorabil anul acesta", spune Sebastian Lăzăroiu la dezbatereapublică "Piaţa muncii în România: competiţie, eficienţă şilegalitate".

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu declara în 29 maică Guvernul lucrează la măsura reducerii CAS, care este prevăzutăîn acordul cu FMI, el arătând că probabil această problemă va fidiscutată la proxima vizită a misiunii FMI în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO