Eveniment

Legendarul creator de modă Hubert de Givenchy a încetat din viaţă la 91 de ani

Legendarul creator de modă Hubert de Givenchy a încetat...

Autor: Lucian Vasilescu, Mediafax

12.03.2018, 15:47 163

"Eternul ucenic", aşa cum îi plăcea să se autodenumească a avut ultima prezentare de modă la 11 iulie 1995, la Grand Hôtel din Paris.

După ce, o viaţă întreagă, fusese primul care sosea la atelierele sale, la ora şapte dimineaţa, Givenchy obişnuia să spună: "La un moment dat, mă voi opri să creez rochii, dar nu mă voi opri niciodată din a face descoperiri. Viaţa este precum o carte: trebuie să ştii să întorci paginile."

Givenchy a fost un celibatar discret şi nu are descendenţi direcţi. I se spunea "Domnul"/ "Monsieur" şi, de la o vreme, mărturisea că nu-şi mai găseşte locul în era "buldozerelor industriale".

La întrebarea "De ce anume depinde succesul? ", Givenchy obişnuia să răspundă: "De prietenie!" O astfel de prietenie, cu totul specială, l-a legat pe Givenchy de actriţa Audrey Hepburn. Au lucrat împreună, au devenit celebri împreună. De altfel, Audrey Hepburn a fost imaginea "Interdit", unul dintre primele parfumuri create de Givenchy.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO