Eveniment

Lemet: E rău că generaţia nouă nu ştie cum a fost în comunism, dar nici cum se munceşte în capitalism

Lemet: E rău că generaţia nouă nu ştie cum a fost...
05.03.2016, 18:00 1391

„Am achiziţionat maşini, instalaţii şi linii tehnologice din Germania şi Italia. Pentru montarea, punerea în funcţiune şi instruirea personalului au lucrat la noi ingineri, tehnicieni, muncitori şi specialişti din aceste ţări, alături de pesonal similar din firma noastră. Vă asigur că nu este nicio diferenţă în ceea ce priveşte seriozitatea, capacitatea de a transmite şi însuşi cunoştinţe tehnice, spiritul de inovare şi ritmul de muncă”, spune Alexandru Rizea, director general şi fondator al producătorului de mobilă Lemet.

Cum relaţionează românii cu munca? Dacă e să credem sondajele, munca este extrem de importantă pentru doi români din trei, care o plasează pe locul secund în topul lucrurilor foarte importante în viaţă, după familie, dar înaintea religiei, a timpului, a prietenilor sau a politicii. Procentul românilor care apreciau că munca este importantă în viaţa lor a scăzut de la 96% în 1990 la 91% în 2008. Pentru comparaţie, la bulgari nivelul s-a situat constant la 90%, la fel şi în Ungaria. La greci la fel, 95%. Scădere a fost în Polonia, de la 97% la 91%.

Pentru a compara profitabilitea angajaţilor din două companii diferite, şi mai mult, din ţări diferite, este necesar ca ei să lucreze în condiţii similare în ceea ce priveşte investiţiile în tehnologie, automatizare şi organizare, punctează Rizea. Ordinea cronologică a investiţiilor facute de o firmă nou înfiinţată este: maşini, instalaţii, maşini şi intalaţii automate supervizate decomputere şi organizarea la nivel din ce în ce mai înalt.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO