Eveniment

Liber la călătorii: Tinerii români vor putea circula gratuit cu trenul prin toată Europa. Care sunt condiţiile

Liber la călătorii: Tinerii români vor putea circula...
10.04.2018, 00:27 3297

Trenurile europene vor fi pline cu tineri vara aceasta, în urma planului Comisiei Europene de a oferi permise Interrail pentru 30 de zile cetăţenilor care împlinesc 18 ani, potrivit Deutsche Welle.

Ramura executivă a UE a alocat 12 milioane de euro pentru a furniza între 20.000 şi 30.000 de permise Interrail pentru tinerii europeni care împlinesc 18 ani anul acesta, care le permite utilizatorilor să circule aproape cu orice tren din Europa.

Această măsură este „o acţiune de pregătire” legată de propunerea Uniunii Europene de a acorda legitimaţii Interrail gratuite pentru fiecare tânăr din Europa care împlineşte 18 ani.

Potrivit execuţiei bugetare, iniţitativa ţinteşte să „le ofere tinerilor europeni oportunitatea de a explora Europa, dar şi de a se conecta mai bine cu identitatea europeană pentru a înţelege valorile de bază ale Uniunii Europene”.

Deşi există deja multe programe mari de schimb de experienţă, proiectul Interrail va include tineri care nu sunt eligibili pentru acele programe.

„Este important să le oferim tuturor tinerilor oportunitatea de a-şi lărgi orizonturile prin experimentarea culturii altor state”, a transmis Tibor Navracsics, comisar european pentru educaţie, cultură, tineret şi sport. „Educaţia nu este doar despre ce învăţăm în sălile de clasă, dar şi despre ce descoperim legat de cultură şi tradiţie”.

Toţi tinerii din state europene născuţi în anul 2000 vor fi eligibili anul acesta pentru a primi permisul, inclusiv cei din Letonia, Estonia, Lituania, Malta şi Cipru – state membre care nu fac parte din reţeaua proiectului Interrail. Tinerii de 18 ani trebuie să aplice pentru permis pe site-ul Comisiei Europene, iar în urma unei selecţii „obiective şi imparţiale”, o parte vor fi aleşi pentru a beneficia de aceste permise de călătorie, potrivit proiectului.

Tinerii vor fi încurajaţi să călătorească pe anumite itinerarii „pentru a experimenta cu adevărat Europa”, adaugă documentul

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO