Eveniment

Licitaţie de 12 milioane de euro pentru achiziţia de troleibuze în Cluj

Clujul este unul dintre oraşele în care primăria nu prevede sume pentru subvenţiile transportului în comun. O călătorie cu troleibuzul costă 2 lei faţă de 1,3 lei în Bucureşti

Clujul este unul dintre oraşele în care primăria nu prevede sume pentru subvenţiile transportului în comun. O călătorie cu troleibuzul costă 2 lei faţă de 1,3 lei în Bucureşti

Autor: Ioan Dornescu

28.04.2015, 00:03 1046

Compania de Transport Public Cluj-Napoca, aflată în subordinea primă­riei, cumpără 20 de troleibuze noi articulate, printr-un acord-cadru cu o valoare estimată la 55,8 milioane lei (12,6 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul este finanţat din surse proprii şi va avea o durată de doi ani de la data atribuirii, potrivit unui anunţ al companiei. Furnizorul va fi selectat prin licitaţie deschisă, preţul ofertei având o pondere de 70%.

Celelalte criterii de atribuire, stabilite de autoritatea contractantă, sunt perioada de garanţie acordată (10%), capacitatea de transport (8%), consumul specific de energie (8%) şi valoarea raportului masă utilă/masă maximă admisă (4%). Termenul-limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare a fost stabilit pentru 16 iunie.

Compania de Transport Public Cluj-Napoca a încheiat anul 2013 cu o cifră de afaceri de 23,8 milioane euro şi un profit net de 1 milion de euro, având 1.469 de angajaţi. Compania prestează servicii către populaţie, principala activitate fiind transportul de persoane în oraş.

Parcul auto al companiei totalizează 342 de vehicule, din care 213 autobuze, 93 de troleibuze şi 36 de tramvaie.

Troleibuzele deservesc 6 trasee din cele 46 existente, majoritatea fiind acoperite prin transportul cu autobuze.

Clujul este unul dintre oraşele care nu subvenţionează transportul public. Preţul unui bilet simplu în Cluj-Napoca este 2 lei, două calătorii costă 4 lei, iar pentru un abonament pe o singură linie în oraş pasagerii scot din buzunar 60 de lei.

Cheltuielile totale cuprinse în bugetul primăriei Cluj-Napoca din acest an se ridică la aproape 1,2 miliarde de lei.

Pentru Transporturi, primăria a alocat în 2015 suma de 306,3 milioane lei, fără a avea însă prevăzute plăţi pentru subvenţii la acest capitol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO