Eveniment

Licitaţie de 436 mil. euro pentru aproape 1.400 km de drumuri judeţene şi locale

Licitaţie de 436 mil. euro pentru aproape 1.400 km de drumuri judeţene şi locale

Autor: Andreea Neferu

27.04.2011, 14:22 66

Ministerul Dezvoltării Regionaleşi Turismului (MDRT) a scos la licitaţie lucrările de modernizareşi reabilitare a 1.386 de kilometri de drumuri judeţene şi localedin judeţele Covasna, Braşov, Caraş Severin, Mehedinţi, Brăila,Galaţi, Tulcea şi Constanţa. Lucrările pentru aceste drumuri suntincluse în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, iarvaloarea estimată pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor dincele opt judeţe este estimată la 1,78 miliarde de lei (436,6milioane de euro).

Termenul de finalizare alucrărilor, prevăzut de MDRT, este de trei ani, iar durata degaranţie este de doi ani de la semnarea recepţiei la terminarealucrărilor.

MDRT a mai scos la licitaţie lamijlocul lunii aprilie lucrările de reabilitare a 337km de drumurijudeţene şi locale din judeţele Botoşani şi Suceava, la un costestimat de 569 milioane de lei (140 milioane de euro).

Investiţiile în aceste drumuri deinteres judeţean şi local fac parte din Programul Naţional deDezvoltare a Infrastructurii, care include, pe lângă asfaltarea şimodernizarea a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi locale,şi modernizarea satului românesc şi realizarea sistemului decanalizare, epurare a apelor uzate şi alimentare cu apă alocalităţilor. Programul, estimat la 3,3 miliarde de euro, esteconsiderat cea mai mare licitaţie din istoria României din punct devedere al valorii. Finanţarea acestui program se va face iniţial decătre constructori, urmând ca din 2013 guvernele viitoare să achitevaloarea lucrărilor, pe măsură ce vor fi finalizate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO