Eveniment

Lider PSD despre anunţul lui Iohannis legat de Dăncilă: E doar începutul, are în cap un plan diabolic

Lider PSD despre anunţul lui Iohannis legat de...

Autor: Adrian Robu

27.04.2018, 14:43 175

Purtătorul de cuvânt al PSD Gorj, Anca Borduşanu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pentru Iohannis singurul premier capabil să conducă Guvernul este cel liberal, indiferent de numele pe care îl poartă.

”Faptul că îi retrage încrederea doamnei prim-ministru nu înseamnă absolut nimic pentru români. Era prea frumos ca preşedintele ţării să încerce să menţină un climat bun, un climat de lucru. Se ghidează după sintagma <Dezbină şi condu!>, aşa că singurul scop al domniei sale este acela de a tulbura apele. Dacă astăzi a cerut demisia doamnei Dăncilă, am convingerea că este doar începutul. Vom asista în perioada următoare la un adevărat atac de la Palatul Cotroceni către Palatul Victoriei. La cum îl ştim, are în cap un plan diabolic”, a spus Anca Borduşanu.

Potrivit acesteia, preşedintele trebuie să reprezinte statul român, este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării şi veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice.

”Aşa că, domnule preşedinte, intraţi-vă în rol!", a adăugat sursa citată.

La rândul său, preşedintele interimar al PSD Timiş, Călin Dobra, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că nu consideră că premierul Dăncilă ar avea de ce să-şi dea demisia: ”Consider că nu are de ce să-şi dea demisia. Cred că doamna Dăncilă ar trebui să-şi vadă în continuare de programul de guvernare pe care a început să-l implementeze”.

Liderul PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, consideră declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis ca fiind una “politică”.

“Afirmaţia domnului preşedinte eu nu o consider decât ca o declaraţie politică, m-aş fi aşteptat ca această declaraţie politică a domnului preşedinte să fie susţinută şi de o majoritate în Parlament. După cum ştim, majoritatea este alta şi doar Parlamentul poate să ceară demisia unui Guvern şi a unui prim-ministru, că altfel în fiecare zi se găseşte câte un deputat sau câte un om politic care să ceară demisia prim-ministrului sau al Guvernului sau al unui ministru”, a declarat Ion Mocioalcă.

La rândul său, liderul ALDE Alba, Ioan Lazăr, a declarat că preşedintele Iohannis ”dă tot mai des cu bâta în baltă”.

”Iohannis dă tot mai des cu bâta în baltă. Problema nu este că se stropeşte dânsul, problema e că ne stropeşte şi pe noi, ca cetăţeni şi ca ţară. Referitor la cererea preşedintelui de demisie a premierului, el poate să o ceară la fel ca orice cetăţean, ca simplu cetăţean. Doar Parlamentul sau primul-ministru hotărăsc acest lucru”, a spus Ioan Lazăr.

De asemenea, liderul ALDE Alba a spus că a văzut că PNL a ”sărit în ajutorul preşedintelui”, precizând că moţiunea de cenzură este constituţională, ”este dreptul lor să o depună”, însă ”nu este benefică”.

”Nici criticile susţinute la adresa Guvernului nu sunt benefice dar, spun eu, PSD îşi mai aminteşte din când în când că nu e singur la guvernare. Şi Iohannis îşi aminteşte din când în când că are nevoie de susţinerea unui partid politic”, a spus Ioan Lazăr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO