Eveniment

Lider PSD Giurgiu: M-am abţinut la nominalizarea lui Tudose, erau alţi colegi mai bine pregătiţi

Lider PSD Giurgiu: M-am abţinut la nominalizarea lui...

Autor: Vasile Magradean

26.06.2017, 17:00 105

Marian Mina, preşedinte al PSD Giurgiu şi unul dintre liderii social-democraţi care s-au abţinut de la votul pentru nominalizarea lui Mihai Tudose ca premier, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că nu are ce să-i reproşeze lui Mihai Tudose.

„M-am abţinut pentru că aşa am considerat eu, cred că celelalte două persoane şi colegi care au fost în discuţii pentru nominalizare erau mult mai bine pregătite. Eu am avut alte opţiuni. Ceilalţi erau mai îndreptăţiţi şi mai bine pregătiţi pentru funcţia de premier. Nu am ce să-i reproşez domnului Tudose”, a spus Mina.

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, că în CExN au fost avansate 6 propuneri pentru funcţia de premier, respectiv Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu, Carmen Dan, Marcel Ciolacu, Adrian Ţuţuianu şi Mihai Tudose, primii cinci declinând susţinerea CExN.

Mihai Tudose, propus de PSD şi ALDE pentru funcţia de premier, a fost ministru al Economiei în guvernul Grindeanu şi Ponta. Potrivit datelor publicate, Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Vitează”, SRI.

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO