Eveniment

Lider PSD: Membrii PSD care vor accepta să facă dintr-un nou guvern fără sprijinul PSD, excluşi

Lider PSD: Membrii PSD care vor accepta să facă...

Autor: Raluca Lazaroi

14.06.2017, 23:57 39

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, a declarat, miercuri seara, pentru corespondentul MEDIAFAX, că decizia de retragere a sprijinului politic luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD a fost unanimă, după ce liderii politici am constatat că programul de guvernare este pus în pericol.

”Decizia partidului, probabil în premieră în România, a fost să facem această evaluare publică, să îi anunţăm pe oameni şi suntem obligaţi să luăm măsurile care se impun”, a spus Radu Moldovan.

Întrebat despre anunţul făcut de Sorin Grindeanu, care a spus că nu va demisiona şi că singura variantă în care va pleca este dacă preşedintele va numi un alt premier social-democrat, Moldovan a răspuns că hotărârea premierului îl ”depăşeşte”.

”Decizia lui Sorin Grindeanu este un lucru care mă depăşeşte şi nu vreau să fac scenarii. Nu s-a discutat deocamdată de o moţiune de cenzură care ar duce la demiterea lui Grindeanu. În seara aceasta s-a luat decizia de retragere a sprijinului politic Guvernului Grindeanu şi s-a adoptat încă o hotărâre: ca oricare dintre membrii PSD care nu va demisiona sau va accepta să facă dintr-un nou guvern fără sprijinul PSD să fie exclus din partid”, a adăugat Radu Moldovan.

Întrebat, de ademenea, ce nemulţumiri a avut legate de Guvernul Grindeanu, liderul PSD Bistriţa-Năsăud a răspuns că personal nu a avut nicio nemulţumire legată de activitatea guvernamentală.

Miercuri seara, PSD a votat retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Toţi miniştrii Cabinetului Grindeanu au demisionat, iar demisiile au fost depuse la Secretariatul General al Guvernului, urmând ca acestea să fie transmise la Palatul Cotroceni, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX.

La rândul său, preşedintele PSD, Liviu Dragnea a declarat, după şedinţa CExN al PSD, că din păcate premierul nu a mai aşteptat votul din partid, dar a luat act de anunţul lui Grindeanu că îşi va prezenta demisia, PSD fiind gata să facă nou Guvern. ”Am făcut şi o pauză, aşteptând ca în partea a doua, după ce mulţi colegi şi-au spus punctele de vedere, să găsim care e cea mai bună soluţie. Din păcate, premierul nu a mai aşteptat să ne îndreptăm către un vot, care putea să cuprindă un pachet atât de măsuri administrative, cât şi nişte înlocuiri. Nu neapărat demiterea sau demisia premierului. Eu am descurajat intenţia de a se escalada un conflict şi am cerut colegilor mei să nu se discute cu patimă. Din păcate premierul nu a mai aşteptat. Ne-a spus că putem să îl şi excludem din partid că nu îl mai interesează”, a mai spus Dragnea.

Totodată, Dragnea a spus că PSD, împreună cu ALDE, a redactat o scrisoare pe care o va transmite preşedintelui Klaus Iohannis, prin care îi aduce la cunoştinţă deciziile luate de coaliţia de guvernare.

În replică, Sorin Grindeanu a anunţat că nu va demisiona după decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic, premierul spunând că singura variantă în care va pleca este dacă preşedintele va numi un alt premier social-democrat.

Mai mult, şeful Executivului a spus că i s-a propus să preia conducerea unor instituţii sau să facă parte din noul Guvern, doar ca să renunţe la funcţie.

”L-am auzit pe Dragnea că nu era sigur că acest CEx PSD se termină cu încercarea de a mă demite. Nu aş vrea să spun că lucrurile nu stau aşa, dar vă spun cum stau. De ce în toată această perioadă, mi s-a propus şefia mai multor instituţii ca să îmi dau demisia sau să fac parte din viitorul Guvern?”, a spus Grindeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO