Eveniment

Lider PSD: Tudose nu a vrut să asigure interimatul. Paul Stănescu va fi premier interimar

Lider PSD: Tudose nu a vrut să asigure interimatul. Paul...

Autor: Departamentul Corespondenţi

15.01.2018, 22:18 229

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat, luni seara, după şedinţa Cex PSD, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Mihai Tudose nu a vrut să asigure interimatul, iar premier interminar a fost desemnat Paul Stănescu.

“Domnul Mihai Tudose nu a mai vrut să asigure interimatul. Atunci s-a propus ca Paul Stănescu să fie premier interimar”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Bogdan Toader, preşedintele PSD Prahova.

Întrebat ce s-a întâmplat şi cum s-a ajuns la acest moment în interiorul PSD, Toader a spun că a fost vorba, cel mai probabil, “o proastă comunicare”.

La rândul său, preşedintele PSD Galaţi, Nicolae Marin, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că preşedintele României, Klaus Iohannis va trebui să respecte majoritatea din Parlament şi să numească un nou premier, la propunerea PSD şi ALDE.

„Eu cred că am depăşit criza, am intrat în linie dreaptă, vom vedea mâine ce va fi, va fi o şedinţă la partid în care va fi anunţat noul premier. Vom vedea şi ce va face preşedintele Iohannis, ar trebui să respecte majoritatea, până acum a respectat-o. Nu ne gândim la Opoziţie, există o majoritate clară, nu excludem nici o suspendare a preşedintelui dacă nu se respectă regulile. Avem resurse, avem oameni, am schimbat două Guverne şi tot mai avem oameni. Acum trebuie să avem continuitate, numele premierului, numele miniştrilor contează mai puţin, cel mai important este programul de guvernare”, a declarat pentru MEDIAFAX, senatorul PSD Galaţi, Nicolae Marin.

Liderul PSD Alba, deputatul Ioan Dîrzu, a declarat, luni seara, corespondentului MEDIAFAX, că sunt oameni foarte bine pregătiţi care pot ocupa funcţia de premier şi care pot conlucra şi cu Comitetul Executiv Naţional, şi cu partidul.

”PSD rămâne unit, premierul Tudose rămâne vicepreşedinte alături de colegi şi marţi se va stabili o propunere de premier cu care se va merge la preşedinte. Nu avem probleme, sunt variante de premier. Ne-am fi dorit să nu se ajungă aici, dar sunt soluţii de gestionare. A fost o disfuncţionalitate şi trebuie stabilite cauzele”, a spus Ioan Dîrzu, contactat de corespondentul MEDIAFAX.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO