Eveniment

Liderul PSD Liviu Dragnea: Nu eu l-am propus pe Burcea la CNAS, nu am influenţat numirea sa

Liderul PSD Liviu Dragnea: Nu eu l-am propus pe Burcea la...

Autor: Liviu Dadacus

01.09.2017, 14:49 156

Solicitat să comenteze informaţiile apărute în media potrivit cărora Marian Burcea ar fi fost numit la CNAS datorită relaţiilor apropiate cu persoana sa, liderul PSD a răspuns: „Nu eu l-am propus pe domnul Burcea. Asta nu înseamnă că am avut sau am o părere proastă despre dumnealui, dar dacă anchetatorii au ajuns la această concluzie, să meargă pe această linie”.

„Nu există niciun fel de influenţă a mea în propunerea sau numirea domnului Burcea la Casa de Sănătate. Mai mult nu vreau să comentez despre ce este în dosar pentru că nu ştiu”, a adăugat Dragnea.

Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Marian Burcea, a fost demis, vineri, de premierul Mihai Tudose, ca urmare a reţinerii sale de către DNA în dosarul privind decontările ilegale. Alături de alte 13 persoane, acesta va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Marian Burcea este cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi folosirea influenţei. Alături de el au fost reţinuţi şi actualul preşedinte al Casei de asigurări de sănătate a municipiului Bucureşti, Ovidiu Munteanu, şi fostul şef al instituţiei, Lucian Vasile Bara. Cei doi sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional şi abuz în serviciu. Şi alţi directori din cadrul CASMB sunt vizaţi de anchetă.

Potrivit DNA, bugetul CASMB ar fi fost păgubit cu aproximativ 3 milioane euro, în intervalul ianuarie 2016-august 2017, prin decontarea ilegală a unor servicii fictive de îngrijire medicală la domiciliu, inclusiv pe baza unor dosare medicale întocmite în fals. Cei care beneficiau de bani, ar fi avut şi protecţia unor persoane din conducerea Casei de asigurări de sănătate a Capitalei dar şi din conducerea CNAS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO