Eveniment

Litoralul bulgăresc, magnet pentru turişti: Câteva mii de turişti români au ales şi anul acesta litoralul bulgăresc pentru minivacanţa de 1 Mai

Litoralul bulgăresc, magnet pentru turişti: Câteva mii...

Autor: Cătălin Legănel

30.04.2018, 08:08 119

Pe litoralul românesc cele mai ieftine oferte pentru minivacanţa de 1 Mai pornesc de la aproximativ 60 de lei/ persoană/ noapte, cazare fără mic dejun, la o pensiune din Eforie sau Costineşti.

La hotelurile de două şi trei stele, preţurile încep de la 100 - 150 lei/ persoană/ noapte în Eforie, Neptun ori Mamaia, preţuri ce pot include mic dejun sau chiar demi-pensiune. Tot pentru 100 de lei de persoană pe noapte poate fi închiriat un apartament în Constanţa sau în nordul staţiunii Mamaia, dar preţul acoperă numai chiria, fără să includă vreo masă. La hotelurile de patru stele, costurile pentru o noapte de cazare pentru o persoană pleacă de la 190 - 200 de lei, iar la cele de cinci stele, de la 250 de lei/ persoană/ noapte, preţurile fiind similare cu cele din ultimii doi ani.

”Tarifele sunt convenabile şi la fel cu cele din anii anteriori. Spre exemplu, la un hotel de trei stele, cu mic dejun, preţul pleacă de pe la 150 de lei, iar la hotelurile mai dotate poate să ajungă undeva la 450 de lei. Cam astea sunt tarifele pentru o cameră, în funcţie de dotările hoteliere şi de gradul de clasificare a hotelului respectiv”, a precizat preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Nicolae Bucovală.

Pentru că ziua de 1 Mai cade marţi, hotelierii de pe litoral au pregătit pachete pentru trei sau patru nopţi de cazare. Deşi preţurile acestora pot ajunge şi chiar depăşi, în Mamaia, 2.800 - 3.000 de lei/ cameră pentru un sejur ce începe vineri şi se termină marţi, hotelierii spun că aproape toate locurile au fost ocupate. Şi în sudul litoralului, în staţiunile Costineşti sau Vama Veche, au fost ocupate aproape toate locurile de cazare. În vilele şi pensiunile de aici ofertele pentru o noapte de cazare au fost cuprinse între 60 - 75 de lei şi 300 de lei/ cameră.

Cele două poluri ale distracţiei sunt, şi de această dată, Mamaia şi Vama Veche, unde sunt organizate numeroase evenimente care atrag câteva zeci de mii de turişti la debutul acestui sezon.

”Evenimentele organizate în Mamaia şi în Vama Veche atrag cel mai mult atenţia şi acesta este rezultatul direct al promovării pe care noi am asigurat-o în ultimii ani. Acolo unde nu se întâmplă nimic nu ne putem aştepta să atragem turişti, iar acolo unde sunt organizate evenimente, dacă acestea sunt promovate cu mult timp înainte, vom avea rezultate care să atragă un număr consistent de turişti şi un bun start, ca imagine de destinaţie, pentru acest sezon”, a declarat preşedintele FAPT, Corina Martin.

Seria de evenimente a început pe 27 aprilie, odată cu ediţia a 23-a a festivalului de muzică electronică Sunwaves. Mai sunt organizate Sunset Festival, în Vama Veche, un festival culinar în Mamaia Nord, dar şi Dapyx, la Medgidia, a doua ediţie a unui festival unic, ce îmbină tradiţiile istorice cu distracţia zilelor noastre.

În Delta Dunării preţurile de cazare sunt uşor mai ridicate decât cele de pe litoral. Aici, o cameră dublă, standard, la o pensiune, poate fi închiriată, pentru trei zile, la preţuri ce pleacă de la 1.000 de lei şi pot ajunge până la 2.000 de lei pentru un pachet cu cinci nopţi de cazare, cu demipensiune. Cu toate acestea, aproape toate locurile de cazare din Deltă au fost deja ocupate.

”Aşteptam peste 10.000 de turişti în Deltă şi în judeţul Tulcea în weekend-ul de 1 Mai. Proprietarii de locaţii turistice, hoteluri, pensiuni, pontoane plutitoare, ambarcaţiuni sunt pregătiţi deja şi au rezervări făcute cu mult timp înainte deja. Cu toţii au pregătit evenimente, excursii cu bărci şi ambarcaţiuni, meniuri pescăreşti delicioase şi muzică şi dans autentic tradiţional. Delta Dunării va avea un nou sezon foarte bun şi în acest an, după creşteri consistente de 20 - 25 la sută în ultimii ani”, a declarat preşedintele Asociaţiei Patronale Tulcea - Delta Dunării, Daniel Iluşcă.

Câteva mii de turişti români au ales şi anul acesta litoralul bulgăresc pentru minivacanţa de 1 Mai, fiind atraşi aici de multitudinea de hoteluri ce au în comun celebrul all inclusive. Staţiuni precum Albena sau Nisipurile de Aur, destinaţiile alese în general de români, şi-au oferit serviciile de 1 Mai, ca în oricare perioadă a sezonului, şi aici, ca şi pe litoralul românesc, această perioadă însemnând şi startul sezonului estival. Aici, pachetele de cazare, de câte trei nopţi, pentru două persoane, la un hotel de patru stele din Nisipurile de Aur, sunt cuprinse între 140 şi 180 de euro/cameră, în timp ce la hotelurile de cinci stele o camera poate fi închiriată, pentru un sejur de minim trei nopţi, la preţuri cuprinse între 210 şi 250 de euro. Puţin mai la sud, în Nessebar, acelaşi pachet costă de la 150 - 160 de euro, până la 220 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO