Eveniment

Liviu Dragnea, la ieşirea de la instanţă: DNA, pentru mine, vrea închisoare pe viaţă

Liviu Dragnea, la ieşirea de la instanţă: DNA, pentru...

Autor: Mihaela Gidei

15.05.2018, 15:58 649

"DNA, pentru mine, vrea (închisoare -n.r.) pe viaţă. Pentru mine şi pentru alţi oameni politici, vrea pe viaţă. Se doreşte în continuare să se continue cu această serie de abuzuri, cu această justiţie cu probe contrafăcute, cu ameninţări şi cu înscenări, dar să nu fim foarte încruntaţi, până la urmă, instanţa decide. Eu nu vreau să influenţez justiţia. Niciodată nu mi-am permis să îmi dau cu părerea pe ce va face instanţa, dar toate afirmaţiile, toate acuzaţiile, toate protestele au un singur scop : să încerce să influenţeze decizia instanţei", a declarat Liviu Dragnea, la ieşirea de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Liderul PSD a precizat că a cerut achitarea în dosar şi că se consideră nevinovat.

"Am spus-o, noi cei care suntem târâţi în acest proces, pentru noi este o poveste de viaţă. Sunt oameni care au fost acolo în sală, care au vieţile distruse. Mă simt vinovat că de asta sunt aceşti oameni aici. Am afirmat cu tărie nevinovăţia mea, nu am comis absolut niciuna din faptele presupusele fapte pe care DNA le-a aruncat în rechizitoriu. În ceea ce proveşte munca în folosul comunităţii, eu am fost foarte clar, am spus că sper să nu se ajungă acolo, am solicitat achitarea şi am mai spus că eu muncesc în folosul comunităţii de peste 20 de ani de zile", a mai spus preşedintele PSD.

Întrebat cum comentează că două femei au recunoscut acuzaţiile care li se aduc în acest dosar, Dragnea a spus: "Ăsta era subiectul? Că au recunoscut acuzaţiile? Niciodată, cât am urmărit eu acuzaţiile, nu au spus că nu au fost. Eu am avut trei acuzaţii, care au fost demontate la şedinţa trecută chiar de către cele care m-au introdus în acest dosar. Doamna Alesu a spus că eu nu am făcut presiuni asupra dumneaei şi nu am determinat-o nici să le menţină în serviciu, mă rog, angajat-o, nici să falsifice documente, doamna Stoica a spus-o clar şi limpede că nu am determinat-o eu să se angajeze la Protecţia Copilului şi să nu meargă la serviciu. Acestea au fost cele trei acuzaţii ale DNA-ului care au fost demontate chiar de cele care le-au spus în faţa procurorilor. De ce au spus procurorilor? După ce a ieşit în ultima perioadă în spaţiul public, normal că te duci cu gândul că şi asupra dumnealor s-au făcut presiunile care au fost făcute asupra doameni Miloş şi pe care le-a explicat astăzi".

Pe de altă parte, procurorii au cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru toţi inculpaţii din dosar. În cazul lui Liviu Dragnea, DNA a solicitat 7 ani şi 6 luni de detenţie şi anularea suspendării executării pedepsei de doi ani din dosarul Referendumului. În cazul Bombonicăi Prodana, procurorii şi-au retras acuzaţiile pentru că a achitat prejudiciul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO