Eveniment

Liviu Dragnea, PSD: Nu am de gând să scot în stradă un milion de oameni

Liviu Dragnea, PSD: Nu am de gând să scot în stradă...
02.02.2017, 16:50 11435

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi într-o conferinţă de presă, după şedinţa conducerii PSD, că nu are de gând să scoată în stradă un milion de oameni, deşi crede că ”şi susţinătorii PSD vor să se exprime pe străzi”. 

Liviu Dragnea a declarat joi că speră ca ministerul Justiţiei şi Parchetul să afle cât mai curând cine a organizat şi plătit deturnarea protestelor de miercuri, susţinând că i-a cerut şi preşedintelui Comisiei SRI să vadă dacă poate verifica situaţia produsă între SRI şi MAI legat de informări.

" E dreptul românilor să protesteze, respect opinia lor. E important ca oamenii să se exprime fără violenţă. Nu cred că situaţia petrecută azi-noapte în Piaţa Victoriei este ceea ce şi-au dorit. Cererea mea este ca aceşti oameni de bună-credinţă să se delimiteze de aceste grupuri care au vrut să confişte acest protest. Nu ştiu în mintea bolnavă a cui s-a născut acest plan pentru că azi-noapte să se ajungă la violenţe. Sper ca ministrul de Interne şi Parchetul să reuşească să afle cine a organizat şi plătit acţiunile de aseară", a declarat joi, după şedinţa CEX a PSD, Liviu Dragnea.

Preşedintele PSD spune că în urma declaraţiilor şefului statului care a acuzat ministerul de Interne că nu a reacţionat la informările primite din partea SRI legate de potenţiale violenţe şi a răspunsului venit de la MAI; a cerut implicarea comisiei SRI

"Am văzut declaraţiile ministrului de Interne legat de informările pe care le-ar fi primit de la SRI, am văzut ce a spus. Un om de bună-credinţă din SRI a dat un sms unui secretar de stat, nu directorul SRI informare către ministrul de Interne. Ca preşedinte al Camerei Deputaţilor i-am cerut lui Adrian Ţuţuianu (nr. preşedintele Comisiei SRI) să vadă dacă există atribuţii legale pentru comisia SRI ca să se verifice aceste lucruri", a mai spus Dragnea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO