Eveniment

Liviu Dragnea sugerează că PSD preia şi şefia Comisiei SRI şi a Comisiei SIE: Iohannis a „rupt” cutuma

Liviu Dragnea sugerează că PSD preia şi şefia...

Autor: Liviu Dadacus

15.01.2017, 21:14 169

Întrebat, duminică seara, la Antena 3, dacă este adevărat că există o înţelegere între PSD şi PNL ca PSD să preia şefia Comisiei SRI, iar PNL pe cea a Comisiei SIE, Dragnea a răspuns: „Nu există o astfel de înţelegere”.

Întrebat dacă va prelua PNL preşedinţia Comisiei SIE, Dragnea a răspuns: „Nu. A existat o cutumă, pe care inclusiv Traian Băsescu a respectat-o, anume ca şefii civili ai SRI şi SIE să fie propuşi unul de la opoziţie, unul de la putere”.

„Preşedintele Klaus Iohannis a rupt această cutumă când a propus atât la SRI cât şi al SIE doi oameni din partea PNL – domnul Hellvig şi domnul Ungureanu. Deci a picat acea cutumă”, a adăugat Dragnea.

El a evitat să spună pe cine va propune PSD pentru preşedinţia Comisiei SRI.

„E o atenţie specială. Evit să dau nume. Mâine (luni. n.r.) o să vorbesc cu colegii pe care eu şi colegii din condecere ne-am decis să-i propunem în Comisia SRI, trebui să-i întrebăm întâi dacă vor. Nu e o comisie uşoară, cine ştie, s-ar putea să avem surprize, unul din cei la care ne gândim poate nu vrea”, a spus Dragnea.

El a spus că, de principiu, „s-a discutat” cu cei care ar putea fi propuşi pentru a prelua şefia Comisiei SRI.

„De principiu, s-a discutat cu ei, cu mai mulţi, şi mâine vem discuţia finală”, a spus Dragnea, care a arătat că PSD va avea 4 membri în Comisia SRI, iar ALDE un membru, restul revenind celorlalte formaţiuni, potrivit algoritmului.

El a precizat că luni plenul reunit va vota constituirea Comisiei de control parlamentar al SRI, dar şi al SIE.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO