Eveniment

Liviu Dragnea: Taxa de solidaritate şi impozitul pe cifra de afaceri ar putea să nu fie aplicate în noul program de guvernare

Liviu Dragnea: Taxa de solidaritate şi impozitul pe...
05.07.2017, 12:11 4420

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat astăzi că taxa de solidaritate şi impozitul pe cifra de afaceri, două dintre măsurile care aeu stârnit revolte în mediul de afaceri, ar putea să nu fie aplicate în noul program de guvernare. 

„Nu înseamnă că cele 2-3 posibile măsuri nu pot fi discutate. Dar nu va fi nicio măsură aplicată abrupt decât după ce se vor face analize şi simulări în detaliu. Dacă printr-o măsură care ar avea în vedere scoaterea la lumină a unor posibile transferuri de profit firmele care acţionează corect ar fi afectate, acea măsură nu se va adopta”, a susţinut Dragnea.

„Şi cu taxa de solidaritate va fi făcută o analiză, o simulare. Dacă efectul gândit pozitiv în urma aplicării acestei măsuri nu se justifică, nu va fi aplicată”, a adăugat Dragnea.

Întrebat dacă, în aceste condiţii, nu se va ajunge la situaţia ca măsurile din programul de guvernare, votate de Parlament, nu vor mai fi respectate, Dragnea a răspuns: „Îmi pare rău că aţi înţeles asta. Am spus foarte explicit că este o abordare corectă, suntem cinstiţi, deschişi, vom face o analiză seriosă. Eu sper să găsim modalitatea prin care toată lumea cinstită să aibă de câştigat, inclusiv bugetul de stat”.

„Dacă nu vom găsi această modalitate, nu vom aplica măsuri care să facă rău”, a subliniat liderul PSD.

Dragnea a spus, întrebat despre aceste măsuri care au generat scepticism atât în spaţiul economic românesc, dar şi al partenerilor străini, că majoritatea parlamentară PSD –ALDE şi Guvernul au „preocupări” ca toate companiile care lucrează în România să plătească impozitele „cinstit şi la nivelul prognozat”.

Liderul PSD a mai spus că acelaşi punct de vedere asupra acestor măsuri îl au şi premierul Mihai Tudose, dar şi preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO