Eveniment

Liviu Dragnea: Vom adopta maximum până în 2 octombrie noua lege a pensiilor

Liviu Dragnea: Vom adopta maximum până în 2 octombrie...

Autor: Departamentul Politic

22.08.2018, 12:38 5064

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, marţi seară, că noul proiect de lege al pensiilor va fi adoptat până în data de 2 octombrie 2018. 

"A venit anul 2018. S-a mărit punctul de pensie. Pensiile vor creşte şi mai mult (...) Vom adopta maximum până în 2 octombrie noua lege a pensiilor", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Noul proiect de lege al pensiilor a fost pus în dezbatere publică de către ministerul Muncii, urmând să intre în Parlament pentru procedura parlamentară. Noul Proiect al Legii Pensiilor prevede, printre altele, o modificare în ceea ce priveşte Pilonul II, potrivit ministrului Muncii. Este vorba de un comision de 0,5 % pe care Casa de Pensii îl va încasa din comisionul de virament de 2,5% perceput de companiile care administrează acest sistem. Proiectul prevede un calcul al pensiei minime în funcţie de vechime. Astfel, pensionarii cu vechime minimum 15 ani vor încasa 45% din salariul minim brut, în timp ce pensionarii cu vechime între 10 şi 15 ani vor primi 40% din salariul minim brut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO