Eveniment

Locuinţele cu două camere, cea mai râvnită achiziţie: „Cumpărătorii sunt familii tinere, la început de drum, pentru care apartamentul cu două camere este un punct de echilibru“

Locuinţele cu două camere, cea mai râvnită...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.08.2018, 00:07 2186

Locuinţele cu două camere au reprezentat anul trecut 30% din totalul locuinţelor livrate în România, atingând astfel cea mai mare pondere din 2000 până acum, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică. Ponderea locuinţelor cu două camere a continuat trendul ascendent început în urmă cu cinci ani, subliniind astfel un interes tot mai mare al cumpărătorilor pentru aceste tipuri de spaţii de locuit.

Principalele resorturi care stau la baza acestei tendinţe sunt programul Prima casă, care a orientat cumpărătorii către locuinţele pe care le pot achiziţiona folosindu-se de fi­nanţare de la bancă, şi factorul demografic, care implică o scădere a natalităţii şi amâ­na­rea vârstei la care familiile aleg să aibă copii.

„Locuinţele cu două camere se tranzacţionează cel mai bine, s-a văzut în piaţă o preferinţă pentru acestea. În mare măsură, cei care cumpără locuinţe noi sunt familii tinere, la început de drum, pentru care soluţia apartamentului cu două camere pare cea mai convenabilă, este un punct de echilibru“, spune analistul Aurelian Dochia.

De altfel, vârsta medie a mamei la prima naştere în România a ajuns la 27 de ani în 2016, în creştere cu aproape 5 ani faţă de anul 1990, potrivit unei analize a ZF, ceea ce arată o schimbare a priorităţilor. Familiile tinere, care nu dispun de un buget foarte mare pentru achiziţia unei locuinţe, aleg să locuiască într-un apartament cu două camere uneori chiar şi atunci când există un copil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO