Eveniment

Lovitură de şoc în istoria politicii româneşti: Premierul Grindeanu sfidează CEX-ul PSD-ului şi anunţă că nu îşi dă demisia

Lovitură de şoc în istoria politicii româneşti:...

Autor: Ştefan Stan

14.06.2017, 23:14 6563
Sorin Grindeanu a anunţat că nu va demisiona, după decizia PSD de a-i retrage sprijinul politic, premierul spunând că singura variantă în care va pleca este dacă preşedintele va numi un alt premier social democrat.
 
”L-am auzit pe Liviu Dragnea spunând că nu era sigur că CEX se va solda cu retragerea sprijinului politic şi cererea demisiei mele. Nu zic că nu era aşa. Dar de ce în toată această perioadă, inclusiv în această seară, mi s-a propus şefia mai multor instituţii ale statului doar ca să îmi dau demisia? Sau chiar să fac parte din viitorul guvern, ministru sau vice-premier.”
 
"I-am propus domnului Dragnea să ne asumam împreuna acest presupus eşec şi să ne dăm amândoi demisia. Până acum n-am vazut lucrul asta .. sau poate mi-a scapat printre declaraţiei domniei sale”, a spus premierul, scrie Gândul

- le mulţumesc românilor pentru susţinere, sunt impresionat de toate mesajele primite. Le mulţumesc primarilor şi membrilor PSD, şi acelor români care nu au legătură cu politica. Au însemnat foarte mult pentru mine. 

- Sunt în acest partid de 21 de ani şi colegii mei care măcunosc ştiu că le spuneam: PSD nu este PCF-ul nimănui, nici al lui Grindeanu, nici Dragnea. Forţa acestui partid stă în sutele de mii de membri care au muncit şi ne-au dus spre victorie. Vreau să le mulţumesc lor. 

- Ştiu de toate lucrurile şi ce s-a întâmplat înainte de CEx. L-am auzit pe Liviu Dragnea că nu era sigur că acest CEx se va termina cu retragerea sprijinului politc şi demiterea. Vă spun cum stau lucrurile: în toată această perioadă, inclusiv în această seară, mi s-a propus şefia mai multor instituţii ca să-mi dau demisia, sau să fac parte din viitorul guven, ministru sau viceprim-ministru. 

- Nu-mi dau demisia. Şi  vă spun şi de ce: e guvernul Romaniei, nu al CEX-ului PSD

- Imi voi da demisia când preşedintele Klaus Iohannis, dupa consultari cu partidele, va numi un premier de la PSD

-I-am propus lui Liviu Dragnea să ne asumăm împreună acest eşec, să ne dăm împreună demisia. 

- Evaluarea a fost făcută de domnul darius Vâlcov care, din câte stiu eu, nu mai e membru PSD. Eu am crezut că există acea comisie celebră în interiorul partidului. Nu ştiu pe altcineva ca făcând parte din această comisie. Cred că trebuia să ştiu ca prim-ministru. 

- Ce s-a întâmplat azi era o justificare pentru a mi se spune: trebuie să pleci, trebuie să-şi dai demisia. 

-Eu am untabel simplu cu măsurile din programul de guvernare. În martie-aprilie, s-a făcut evaluare după primul trimestru. 

- Neîndeplinite sunt doar 9. 

- La nerealizări sunt incluse două măsuri la care Dragnea a declarat public că se renunţă : TVA zero la locuinţe şi publicitate. La politică externă neîmplinire: dezvoltarea relaţiilor cu Federaţia Rusă. Recunosc, nu am dezvoltat. 

- Au trebuit a fi realizate nişte cifre astfel încât să se dea motivul că acest guvern nu şi-a făcut treaba. Sincer, e păcat pentru membrii partidului şi pentru români. Cred că merităm mai mult, mai mult respect. Cred că PNL, USR, Iohannis sun foarte invidiosi pe modul în care CEx... CEX a făcut un cadou prin modul în care a prezentat acest raport de evaluare şi s-a inventat o opoziţie în interiorul PSD. 

-Rămân în PSD. Forţa acestui partid nu e dată de CEx şi de 60 de oameni. Am intrat cu convingere în 1996 în PSD şi rămân. 

- Închei prin a sublinia că voi rămâne premier până când preşedintele Klaus Iohannis va desemna un alt candidat. Nu vreau să riscăm. 

- Doresc ca PSD să dea viitorul prim-ministru. Nu mă agăţ de acest scaun. Vreau această garanţie. Liviu Dragnea nu a dat această garanţie. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO