Eveniment

LOVITURĂ de teatru: Klaus Iohannis cedează şi o demite pe Codruţa Kovesi. Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui: Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi. Primele reacţii din PSD

LOVITURĂ de teatru: Klaus Iohannis cedează şi o demite...

Autor: Firuta Flutur

09.07.2018, 10:04 3228

Purtătorul de cuvânt al Preşedintelui României, Mădălina Dobrovolschi, a anunţat, luni, la Palatul Cotroceni, într-o declaraţie de presă, că preşedintele Klaus Iohanis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi din fruntea DNA, în conformitate cu decizia CCR.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat săptămâna trecută că membrii Coaliţiei de Guvernare PSD- ALDE vor decide luni dacă vor merge pe varianta suspendării preşedintelui Iohannis.

"Eu nu aştept răspuns (n.r.: din partea preşedintelui Iohannis privind revocarea) pentru că nu trebuie să îmi dea mie răspuns, ci Constituţiei, de care îşi bate joc. Nu-l interesează Constituţia, legea, îl interesează propriul interes. Spunea de dictatura majorităţi, păi asta este exact abordarea unui dictator, pentru că asta este majoritatea prin alegeri, în democraţie. Este deranjat de majoritate. Este exact logica unui dictator. Nu contează alegerile, contează doar ce vreau unul singur care trebuie să aibă în subordonare CCR, instituţiile. Eu am discutat cu domnul Tăriceanu şi i-am spus că din punctul meu de vedere suspendarea preşedintelui trebuie să fie o abordare serioasă. Şi domnul Tăriceanu a spus că nu e de acord, şi că trebuie să analizăm şi să luăm o decizie, da sau nu", a declarat Liviu Dragnea.

Klaus Iohannis a amânat, în ultima lună, să spună ce măsură va lua, după decizia CCR de a cere şefului statului să emită decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi.


Preşedintele Comisiei parlamentare pentru legile Justiţiei, deputatul Florin Iordache, a declarat, luni, că preşedintelui Klaus Iohannis ”i-a luat cam mult timp să citească”, dar a catalogat drept un ”semn de normalitate” decizia privind revocarea Codruţei Kovesi.

”Nu a avut un dialog cu noi. I-a luat cam mult preşedintelui să citească, dar e un semn de normalitate faptul că preşedintele, care e garantul respectării Constituţiei, a respectat această decizie a Curţii Constituţionale”, a declarat pentru MEDIAFAX Florin Iordache.

Preşedintele României Klaus Iohannis a emis decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi de la conducerea DNA, potrivit deciziei CCR, anunţul fiind făcut luni de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO