Eveniment

Lucian Bute a fost învins de Carl Froch prin KO şi a pierdut centura IBF

Lucian Bute a fost învins de Carl Froch prin KO şi a pierdut cenrtura IBF

Autor: Mediafax

27.05.2012, 03:10 5519

Pugilistul Lucian Bute a fost învins prin KO în repriza a cincea de britanicul Carl Froch, într-un meci disputat la Nottingham în care şi-a pus în joc centura IBF la categoria supermijlocie pentru a zecea oară.

Lucian Bute a câştigat centura mondială IBF în 20 octombrie 2007, la Montreal, după ce l-a învins prin KO în repriza a 11-a pe columbianul Alejandro Berrio. Românul şi-a apărat pentru prima oară cu succes centura mondială în 1 martie 2008, după ce l-a învins, prin KO tehnic în repriza a zecea, pe americanul William Joppy. Al doilea meci în care Lucian Bute şi-a apărat centura a fost cu mexicanul Librado Andrade, la data de 24 octombrie 2008, la Bell Centre. Atunci, românul s-a impus la puncte, după 12 reprize, scrie Mediafax.

Al treilea meci în care Lucian Bute şi-a pus centura în joc a fost împotriva unui alt columbian, Fulgencio Zuniga, la 13 martie 2009, în care românul l-a surclasat categoric pe adversarul său, printr-un KO tehnic în repriza a patra. Bute şi-a pus apoi din nou centura în joc, la 29 noiembrie 2009, la Quebec, în faţa mexicanului Librado Andrade, pe care l-a trimis la podea după patru reprize.

Pugilistul român şi-a apărat pentru a cincea oară titlul mondial în faţa columbianului Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce a avut loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). După ce a câştigat primele două reprize, Bute a reuşit să-l pună la podea pe Miranda în runda a treia, columbianul fiind numărat de arbitru şi nemaiputând continua meciul. Bute i-a "aplicat" lui Miranda un upercut de stânga în bărbie, românul fiind declarat învingător în minutul 1 şi 22 de secunde din repriza a treia.

A şasea oară când Lucian Bute şi-a păstrat centura de campion mondial a fost la data de 16 octombrie, la Montreal, când l-a învins tot prin KO pe americanul Jesse Brinkley. Românul a reuşit să-l trimită la podea pe adversarul său în repriza a noua.

În 20 martie, Lucian Bute şi-a apărat titlul mondial IBF la categoria supermijlocie pentru a şaptea oară consecutiv, după ce l-a învins pe irlandezul Brian Magee, prin KO tehnic în repriza a zecea.

În 9 iulie, la Bucureşti, Bute a reuşit să-şi păstreze centura pentru a opta oară după ce l-a învins prin KO în repriza a patra pe francezul Jean Paul Mendy.

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, l-a învins, la 5 noiembrie, pe jamaicanul Glen Johnson în 12 reprize şi şi-a apărat cu succes centura mondială pentru a noua oară consecutiv.

Lucian Bute, în vârstă de 32 de ani, are acum 30 de victorii la profesionişti, din care 24 prin KO şi o înfrângere prin KO.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO