Eveniment

Lucrările la Cartierul Tineretului Cluj continuă;reconversia în parc fotovoltaic,blocată în instanţă

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Liviu Iancu

02.04.2014, 00:00 349

Instanţa a stabilit, printr-o decizie definitivă şi irevocabilă, că reconversia Cartierului Tineretului în parc fotovoltaic a fost făcută prin acte lovite de nulitate absolută, acestea fiind contrare voinţei
acţionarilor majoritari.

Astfel, instanţa a anulat definitiv şi irevocabil hotărârea AGA nr. 3/5 iulie 2011 a SC Cartierul Tineretului Cluj SRL, prin care cota-parte de 49% deţinută de Polus Real Estate era cesionată cu titlu gratuit către SC Green Energy Napoca SRL, companie controlată de Pászkány Árpád.

"Această decizie permite acţionarilor majoritari să continue dezvoltarea unuia dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România şi protejează investiţia de 8 milioane de euro deja făcută de către aceştia", se arată într-un comunicat al Polus Real Estate transmis marţi MEDIAFAX.

Csiszér Lajos Péter, directorul Polus Real Estate, a afirmat că cele 8 milioane de euro investite în pregătirea şi planificarea proiectului ar fi fost pierdute în întregime în cazul în care proprietăţile din Cartierul Tineretului ar fi fost transferate în mod ilegal.

Pentru a-şi proteja investiţia, Polus Real Estate a pornit procedura de dizolvare şi de lichidare a SC Cartier Tineretului Cluj SRL, litigiu care a fost suspendat până la recenta decizie, definitivă şi irevocabilă, a Curţii de Apel Târgu Mureş.

Situat în zona Dealul Sf. Gheorghe din Cluj Napoca, pe o suprafaţă de 203 hectare, Cartierul Tineretului va cuprinde 2.894 apartamente la standard mediu, 1.132 apartamente la standard superior, 196 apartamente penthouse, 363 apartamente în locuinţe cu terasă, 71 de case înşiruite, 300 de case cuplate, 358 de case detaşate, 162 de vile pe terenuri individuale şi 384 de apartamente în regim de locuinţe sociale.

Pe lângă acestea, vor fi construite creşă, grădiniţe, şcoală medie şi liceu, şcoală generală, centre medicale de importanţă locală, spital, patru lăcaşuri de cult, poliţie, oficiu poştal, bancă, centru comunitar, pompieri etc. Acestora li se vor adăuga magazine, galerii şi centre comerciale, precum şi un hypermarket.

Cartierul va beneficia de zone verzi - grădini publice, spaţii de joacă pentru copii, spaţii verzi adiacente unităţilor locative şi zonelor pietonale.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.04.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO