Eveniment

Ludovic Orban anunţă tăieri semnificative dacă PNL va veni la guvernare. ”Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de miniştri, cu 100 şi aproape 60 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate!”

Ludovic Orban anunţă tăieri semnificative dacă PNL va...

Autor: Diana Grigore

10.06.2019, 12:52 4074

PNL va veni cu un Guvern de maximum 15 ministere, a anunţat, luni, preşedintele PNL, Ludovic Orban. El a afirmat că sistemul administrativ guvernamental actual este ineficient.

„Nu putem guverna, ca liberali, cu 28 de miniştri, cu 100 şi aproape 60 de agenţii, oficii, autorităţi, cu vreo 40 şi ceva de servicii deconcentrate în teritoriu, cu peste un milion de angajaţi în sectorul public. Nu se poate! Noi, ca partid, trebuie să venim cu un Guvern suplu, european, de 14, maximum 15 ministere, cu o reformă profundă a tot ce înseamnă toate celelalte autorităţi ale administraţiei publice centrale care plimbă hârtii şi atât, care nu fac altceva decât să reprezinte o frână în calea iniţiativei individuale”, a scris Ludovic Orban, pe pagina de Facebook a partidului.

El a adăugat că PNL nu poate guverna cu actualul sistem administrativ, care este „ineficient”.

Declaraţiile liderului PNL vin în contextul în care partidele de Opoziţie au anunţat că vor depune o moţiune de cenzură la adresa actualului guvern PSD-ALDE.

Potrivit unor surse politice, textul moţiunii e aproape gata şi va fi depus marţi sau miercuri, în Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO